Print eens een selfie op je koffie

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

The JAVA Coffee Company, met thuisbasis op het Wingepark in Rotselaar, heeft afgelopen weekend een nieuwe koffiebar geopend in het Waasland Shopping Center. Het deed dat op een heel unieke manier: met een koffieprinter. De koffiebrander uit Rotselaar print als eerste in België selfies in het schuim van Cappuccino’s. Dankzij een innovatief toestel, de Ripple Maker, print ze met koffie-extract gedetailleerde afbeeldingen op koffiebereidingen.

“In tijden waar social media en foodies alomtegenwoordig zijn, loopt de dagelijkse kop koffie permanent over de rode loper. Er passeerden al heel wat koffietrends: groene of roze koffie, uit een hoorntje, van de tap, … Maar wie echt een fotogeniek kopje koffie wil, die bestelt een Selfieccino. Onze gloednieuwe koffiebar in Waasland Shopping Center leek ons hiervoor de ideale hotspot,” aldus Kathleen Claes, CEO.

Koffie als inkt

De Ripple Maker werkt volgens het principe van een 3D- en inkjetprinter. Na het downloaden van de bijhorende app kunnen selfies doorgestuurd worden naar de machine. Binnen 10 seconden maakt het toestel een gedetailleerde tekening in het melkschuim van je koffie. De tekening zelf wordt gemaakt met koffie-extract. De smaak van de koffie wordt niet beïnvloedt. Enige voorwaarde is dat je drank een witte ondergrond heeft, zodat het contrast met de print optimaal is.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans