Premed viert vijftigjarige bestaan met partnershipovereenkomst

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Dit jaar viert Premed vzw als externe dienst voor medisch toezicht en preventie op het werk haar vijftigjarig bestaan. Opgericht in 1968 door vooraanstaande ondernemingen uit de regio is Premed vzw vandaag als regionale dienst toonaangevend in Vlaams-Brabant.

Om deze halve eeuw werking bij te zetten heeft de Confederatie Bouw Vlaams-Brabant als een van de medestichtende organisaties haar samenwerking met een partnershipovereenkomst verstevigd. Het doel van deze samenwerking is na te gaan hoe Premed de Confederatie Bouw en de bouwondernemingen in de regio kan ondersteunen met haar dienstverlening op het vlak van welzijn op het werk.

Premed wil hierbij complementair werken met de reeds bestaande dienstverlening van de Confederatie Bouw, Constructiv, Groep S en de Federale Verzekeringen.

De Confederatie Bouw zal ondermeer inzake opleidingen een behoefteanalyse uitvoeren.Premed zal van haar kant dan nagaan welke dienstverlening zij bijkomend kan aanbieden op het vlak van preventie en veiligheid op het werk. Ook de medische en veiligheidsproblematiek binnen de bouwsector staancentraal in de samenwerking met Premed, dat gevestigd is op de Diestsevest in Kessel-Lo.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer