Pop-up speeltoestel vaste waarde op speelterrein Sint-Renildis

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Enkele maanden geleden bouwde de afdeling jeugd een heus pop-up speelterrein op de Leuvense Grote Markt. In juni maakte dit plaats voor een nieuw spelelement in het kader van het Groot Verlof. De speeltoestellen, een combinatie van glijbanen, klimgrepen, glijstang en een ontdekkingspeeltuig met kruiptunnel voor kleuters, staan ondertussen op hun definitieve locatie, het Sint-Renildisplein in Heverlee.

Het vernieuwde speelterrein werd vorige zaterdag feestelijk geopend. Er kan vanaf nu weer lekker geravot worden op het Sint-Renildisplein.

De oude speeltuigen werden vervangen door nieuwe speelprikkels. Om het helemaal af te maken, werd er ook een kabelbaan geïnstalleerd en een speeltoestel voor de allerkleinsten. De kinderen uit de buurt kunnen dus volop avonturen beleven op het grote speeltoestel en zwieren op de kabelbaan. Dit terwijl de kleinsten klauteren op het kleuterspeeltoestel.

“Met Sint-Reneldis werd de achtste speeltuin geopend in de voorbije vijf jaar”,  vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina tevreden. “Daarmee wordt er gewerkt aan de doelstelling om in een straal van vierhonderd meter een speelplek te realiseren voor elk kind. Dat bewijst eens te meer dat Leuven haar titel van kindvriendelijke stad nog steeds waard is.”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer