POP-UP Plezante & Uitzonderlijke Planten

25 september 2020 | 10u53 | Gepost door annpeeters
pop-up
Vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober vindt de pop-up PUP (Plezante & Uitzonderlijke Planten) plaats in Hal 5 in Kessel-Lo. Groene kamerplanten zijn de kern van het verhaal, al kunnen deze best grijs, roze of geel zijn. Het aanbod is zeer uitgebreid en komt vers van de kwekers. Alle plantenliefhebbers in Leuven kunnen er hun hart ophalen volgend weekend.

PUP is een reizend pop-up concept en doet verschillende steden aan. De pop-up van planten had eerder al succesvolle edities in Gent, Kortrijk, Ronse, Brussel en Leuven met meer dan 3.000 plantenliefhebbers per weekendeditie. De plantjes staan geordend per juiste standplaats en zijn voorzien met een uitleg over de juiste verzorging. Bovendien staat het team van PUP klaar met raad en daad over de kamerplanten. Ook wie prangende vragen heeft over zijn groene kamerplant, kan zijn oor te luisteren leggen tijdens verschillende workshops tijdens de pop-up of bij één van de medewerkers van PUP. De workshops worden verzorgd door Planttrekker, de bekende plantinfluencer van Vlaanderen. Van plantjes kijken, word je ook dorstig. De site zorgt voor een droogje en natje.

Belgische sierteelt

Het aanbod bestaat uit groene kamerplanten. De populaire philodendrons, calathea’s en alocasia’s zijn van de partij. Toch gaan er heel wat minder bekende, maar uiterst bijzondere soorten mee op zwier naar Leuven. Het grote voordeel van deze kortstondige pop-up is het grote aanbod en de versheid van de plantjes. De organisatie gaat immers continu op zoek naar nieuwigheden in het kwekerslandschap en haalt ze vlak voor de pop-up op in de serres. De band met de kweker staat dan ook centraal. “Voor PUP is het belangrijk dat we weten waar onze plantjes vandaan komen. Op die manier kennen we het verhaal en helpen we de plantenliefhebbers de juiste verzorging te geven”, zegt de organisatie. De Belgische sierteelt voorziet 66% van het aanbod.

Maatregelen

De pop-up zal plaatsvinden in de grote hal van Hal 5. De locatie laat een maximale capaciteit toe van 50 personen en dit zal strikt opgevolgd worden. Mondmasker is uiteraard verplicht. Bij het binnenkomen en buitengaan van de pop-up store wordt alcoholgel voorzien. Safety first ! Daarnaast zorgen de plantjes uiteraard voor een zuivere lucht.

Lees meer over