Pop-up escaperoom in vernieuwd Buurthuis Nieuwrode

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Afgelopen weekend gaf de lokale CD&V-afdeling alle Holsbekenaren de kans om op een originele manier de vernieuwingen aan het gemeentelijk gemeenschapscentrum Buurthuis te ontdekken. De partij organiseerde er een heel weekend lang een pop-up escaperoom.

In een escaperoom probeer je met je ploeg binnen een bepaalde tijd te ontsnappen uit een gesloten kamer, in dit geval de vernieuwde keuken van het Buurthuis. Door raadsels op te lossen, hun gezond verstand te gebruiken en goed samen te werken, bemachtigden 15 ploegen de “sleutel” naar de uitgang. Zo leerden ze in één klap ook de nieuwe keuken kennen. Na hun ontsnapping mochten ze op de splinternieuwe uitschuifbare tribune in de grote zaal één van de 145 zitjes uitzoeken voor hun groepsfoto.

De snelste ploeg deed er 18 minuten over om te ontsnappen. Knap gedaan!

Rudy Janssens, schepen van gebouwen en Guido Peers, gemeenteraadslid en cultuurpromotor, zijn terecht trots op de nieuwe zaal. “Nieuw sanitair, grote zaal, uitgeruste keuken en kleedkamers, alles is nu tiptop in orde. Na reservatie bij de gemeente kan elke vereniging, Holsbekenaar of ook de niet-inwoner van Holsbeek, deze zaal huren. Tof voor feesten, eetdagen, tweedehands beurzen, optredens, enzovoort.”

Gemeenteraadsleden Bram Van Baelen, Pieter Coosemans en Ann Spaepen waren de “uitvinders” van deze escaperoom. Ze zijn blij dat iedereen kon ontsnappen. Nu genieten ze na van de enthousiaste reacties zoals die van Elke die met haar twee zonen en twee vrienden kwam ontsnappen. “Volgens de vier jongens in mijn gezelschap heb ik achteraf 32x gezegd hoe leuk ik de escaperoom vond. Heel origineel idee en goed in elkaar gestoken.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans