Politie zet zich in tegen pesten

Kirsten Bosmans
3 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Vandaag lanceert het Vlaams Netwerk ‘Kies Kleur tegen Pesten’, samen met haar partners, voor de 15de keer de Vlaamse Week tegen Pesten. Ook de Leuvense politie springt mee op de kar.

Eén op vijf minderjarigen is in Vlaanderen het slachtoffer van pesten. De gevolgen hiervan dragen sommige jongeren nog lang mee. Scholen, jeugdwerk en sportclubs gaan zelf rond pesten aan de slag. Want lokaal werken aan een pestvrije omgeving, dat is hét doel van de Week. Ze krijgen daarbij hulp van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en haar partners die het thema op de kaart zetten. En ook Lokale Politie Leuven wil uiteraard meehelpen om dit thema van 14 tot en met 21 februari extra onder de aandacht te brengen.

“Zo waren we met een aantal collega’s op woensdag 12 februari aanwezig op de Grote Markt in Leuven waar de bende van Kabaal (kinderlabel van de jeugddienst van stad Leuven) samen met enkele kinderen activiteiten tegen pesten hield. In de namiddag hing de jeugddienst een banner aan de trappen van het stadhuis: Oost, west, in Leuven geen gepest! Uiteraard zullen we de Vlaamse Week tegen Pesten via onze kanalen onder de aandacht brengen.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans