Politie zet 181 bestuurders aan de kant

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Zaterdagavond en -nacht zette de verkeerspolitie 181 bestuurders aan kant voor een alcoholtest. Daarvan hadden er 4 te veel gedronken. Eén van hen moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 14 dagen inleveren. De wachtploegen haalden dezelfde nacht ook nog twee bestuurders die te veel hadden gedronken uit het verkeer. Eén van hen, de bestuurder van een bromfiets, had geen rijbewijs en reed rond met een niet-verzekerde bromfiets.
De verkeerspolitie controleerde op de Diestsesteenweg, in de Remylaan en de Rotspoelstraat evenals op de Geldenaaksebaan en de Geldenaaksevest. Van de 181 gecontroleerde chauffeurs hadden er 3 tussen 0,5 en 0,8 promille alcohol in het licht. Zij kregen een onmiddellijke inning mee. Maar één bestuurder testte ruim boven de 0,8 promille en moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 14 dagen inleveren. Tijdens de controle werden ook nog twee chauffeurs beboet omdat ze rondreden met een auto waarvan de technische controle vervallen was.
Een wachtploeg merkte omstreeks 4 uur op de Aarschotsesteenweg een bestuurder op die moeite had zijn voertuig op de juiste rijstrook te houden. De 24-jarige bestuurder uit Wilsele bleek te veel gedronken te hebben. Hij legde een positieve ademtest af en moest zijn rijbewijs inleveren.
In de Naamsestraat merkte een patrouille zondagochtend omstreeks 6 uur een bromfiets op zonder verplichte nummerplaat. De 21-jarige bestuurder uit Bertem legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs kon hij niet inleveren om reden dat hij er geen had. Bovendien was de bromfiets niet verzekerd. Het voertuig werd door de sleepdienst naar de stallingsplaats van politie gebracht.

Vrijdagnacht betrapte een patrouille een 24-jarige bestuurder uit Herent die te veel had gedronken en bovendien een betekening tot verval van recht tot sturen had openstaan voor een eerdere gelijkaardige overtreding. Tenslotte was ook de technische schouwing van het voertuig al een tijdje verlopen. De man was door een patrouille uit het verkeer geplukt nadat hij hen aan de Tiensepoort was opgevallen toen hij met piepende banden vertrok. Het rijbewijs van de twintiger werd onmiddellijk in beslag genomen.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters