Politie stelt resem overtredingen vast

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Donderdag werd opnieuw een ALERT-actie gehouden op het Leuvens grondgebied, dit met 12 medewerkers van politie Leuven en drughond Joy. Ook een ploeg van de spoorwegpolitie Leuven versterkte de actie. Tijdens de actie werden 18 voertuigen en 61 personen gecontroleerd, dit in gekende parkjes en op bekende hangplaatsen. Er werden heel wat processen-verbaal opgesteld.

De verkeersploegen schreven een boete uit voor 29 foutparkeerders. Daarbij plaatsten ze een wielklem op een buitenlands voertuig dat nog 6 openstaande boetes had staan. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij rondreed terwijl hij een rijverbod had. Een andere bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat zijn voertuig niet verzekerd was. Zijn voertuig werd in beslag genomen.

Vijf personen kregen een proces-verbaal omdat ze gebruikershoeveelheden drugs bij zich hadden. Drie personen die illegaal in het land verblijven werden onderschept en overgebracht naar het politiecommissariaat waar de dienst vreemdelingenzaken werd verwittigd.

Tijdens de actie kwam ook een melding binnen van een winkeldiefstal in een schoenenwinkel in de Diestsestraat in Leuven. Een aantal ALERT-ploegen trok er onmiddellijk op af en slaagde erin de twee verdachten te vatten, dit in een andere winkel in de Diestsestraat. De twee hadden een rugzak uit de schoenenwinkel genomen, de beveiliging eraf gehaald en ermee buiten gegaan zonder te betalen. Ze hadden de gestolen rugzak nog bij zich toen de ploegen hen aantroffen. De twee, een 37-jarige Lithouwer en een 51-jarige man uit Jette, werden overgebracht naar het politiecommissariaat. De parketmagistraat en de dienst vreemdelingenzaken werden verwittigd. Bij controle bleek de Lithouwer nog geseind te zijn. Hij zal overgebracht worden naar de gevangenis. De andere verdachte kreeg van de rechter een snelle dagvaarding.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans