Politie organiseert verkeerslesjes tijdens paasvakantie

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De paasvakantie komt en zicht en dus wordt in het verkeerspark in het provinciaal domein in Kessel-Lo weer alles in gereedheid gebracht voor ‘cursus Paashaas’, de verkeerslesjes voor kinderen van 5 tot 7 jaar.

De verkeerslesjes, vijf op een rij, vinden plaats tijdens de eerste week van het paasverlof (van maandag 8 tot vrijdag 12 april). Eén week lang kunnen de kinderen alle dagen in de voor- of de namiddag telkens anderhalf uur les volgen. Elk lesje start met een stukje theorie, dat daarna op het verkeerspark in de praktijk kan worden geoefend.

De deelnemers krijgen les van ervaren politiemensen. Ze leren er over de verkeersregels die gelden voor voetgangers en fietsers. Ook de verkeersborden komen uitgebreid aan bod.

Deelname is gratis, maar wie de verkeerslesjes wil volgen, moet wel inschrijven. Er snel bij zijn is de boodschap! De inschrijvingen starten op maanden 11 maart (telefonisch via het nummer 016 25 38 86 of pz.leuven.verkeerspark@police.belgium.eu). Deelnemers brengen best hun eigen fietsjes mee omdat ze die gewoon zijn. Uiteraard mag de fietshelm niet vergeten worden.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans