Politie houdt FOCUS-actie in het Leuvense

Bart Mertens
4 jaar geleden
door Bart Mertens

De politie organiseerde vrijdagavond tussen 19 uur ’s avonds en 2 uur ’s nachts opnieuw een FOCUS-actie. Dit is een gezamenlijke verkeersactie met medewerkers uit verschillende politiezones met als doel zichtbaar aanwezig te zijn in de strijd tegen woninginbraken. Eénentwintig politiemensen voerden de controles uit, deze keer op het grondgebied  van PZ Leuven en PZ Lubbeek. Ook de drughond werd ingezet.

Op de eerste controleplaats, de Waversesteenweg in Lubbeek, werden 321 voertuigen gecontroleerd. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen, twee ervan bliezen alert, vier waren positief. Gelijktijdig werden een snelheidscontroles gehouden, maar liefst 100 bestuurders werden daarbij geflitst. Ook 3 medewerkers van de RVA namen deel aan de actie. Zij controleerden verschillende bestuurders die op het moment van controle verklaarden voor een firma aan het werk te zijn. Zij stelden één PV zwartwerk op voor een taxichauffeur.

Het tweede deel van de actie vond plaats op de Koning Boudewijnlaan in Heverlee. Daarbij moesten 186 bestuurders een ademtest afleggen. Twee ervan bliezen alert, vijf positief. Er werd een PV drugs in het verkeer opgesteld en twee PV’s voor bezit van cannabis, die aangetroffen werden op aangeven van de drughond.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens