Politie heeft handen vol tijdens eerste grote uitgaansnacht

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De eerste donderdagnacht van het nieuwe academiejaar zit erop. Hoewel de avond rustig startte, had de politie uiteindelijk toch haar handen vol. Vooral na middernacht werd het druk in het centrum omdat veel studenten voordien op kot hadden gevierd. De overlast bestond vooral uit lawaaihinder. De politie stuurde tijdens deze eerste nacht 6 extra patrouilles, waaronder een hondenteam, een team in burger en de nieuwe studentenflik de straat op om te proberen de overlast binnen de perken te houden.

De overlastpatrouilles te voet stelden 7 GAS-pv’s op voor wildplassen en eentje voor braken op de openbare weg. Hierbij een overzicht van de opvallendste interventies.

05.20 : een 31-jarige man wordt in dronken toestand liggend op de grond in de Diestsestraat aangetroffen. Na controle wordt beslist hem over te brengen naar het Heilig Hartziekenhuis.

05.18 u : bewoner van een flatgebouw in de Brusselsestraat meldt dat ze niet kan slapen omdat er iemand op alle deuren zit te kloppen. Ploeg kan niemand meer aantreffen.

04.35 u : op de Oude Markt wordt, liggend op de grond, een 22-jarige studente uit Zoutleeuw aangetroffen. De dame is stomdronken en wordt met de ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis.

03.52 u : fakbarstewards van een fakbar in de Tiensestraat hebben een felle discussie met een dronken vrouwelijke klant die weigert de zaak te verlaten. Nog voor de aankomst van de ploeg was de dame toch al vertrokken.

03.19 u : een 23-jarige fietser uit Overpelt werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat hij op het Ladeuzeplein met zijn fiets ten val was gekomen toen hij over een kabelgoot reed. Het slachtoffer hield aan de valpartij een gapende hoofdwonde over.

01.57 u : studente die in de Mechelsestraat op kot zit beklaagt zich over het lawaai van feestvierders op straat. Patrouille kan alleen maar vaststellen dat er zeer veel volk in de straat loopt.

01.53 u : opnieuw een klacht over luidruchtige personen in een kot in de J.P. Minckelersstraat (zelfde als 22.06 u). Aanwezigen worden naar huis gestuurd. Er wordt pv opgesteld.

01.34 u : fakbarsteward van Doc’s bar in de Brusselsestraat vraagt bijstand van de politie om de massa volk in goede banen te leiden. Handje toegestoken door patrouille.

01.11 u : een bijna 18-jarige studente uit Geel ligt in de Zeelstraat uitgeteld tegen de grond. De studentenagente en haar collega gaan ter plaatse. Het meisje heeft gebraakt en reageert amper op pijnprikkels. Ze wordt met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Haar ouders worden in kennis gesteld.

00.47 u : een 18-jarige student uit Vorselaar loopt strompelend, met de fiets in de hand, over het kruispunt aan Parkpoort. Hij negeert het rode voetgangerslicht. Hij komt verschillende keren bijna ten val. De dronken student wordt opgepakt en ter ontnuchtering in de cel gestopt.

00.46 u : een 22-jarige student uit Kortrijk komt op de Erasme Ruelensvest met zijn fiets ten val. Hij raakt niet gewond. De man is dronken en wordt te slapen gelegd in de politiecel.

00.17 u : luidruchtig kotfeestje met uitloper in de tuin in de Schapenstraat. Buren klagen over lawaai. Het feestje wordt stilgelegd en de aanwezigen gaan richting centrum. Het blijft bij een waarschuwing.

00.00 u : luidruchtig kotfeestje in de Janseniusstraat. Feestje wordt stilgelegd en de aanwezigen vertrekken richting centrum. Het blijft bij een waarschuwing.

23.40 u : luidruchtig kotfeestje in de Schepenenstraat. Een DJ zorgt voor ambiance voor een 15-tal aanwezigen. De luide muziek is tot op straat te horen. De aanwezigen roepen en tieren. Er wordt pv opgesteld.

23.24 u : te luide muziek afkomstig uit een kot in de Minderbroedersstraat. De aanwezigen zetten de muziek af en gaan in de stad verder feesten. Het blijft bij een waarschuwing.

23.10 u : luidruchtig kotfeestje in de Brusselsestraat. Er wordt muziek gespeeld met ramen open. Het feestje wordt stilgelegd en de aanwezigen gaan in de stad verder feesten. Het blijft bij een waarschuwing.

23.06 u : luidruchtig kotfeestje in de J.P.Minckelersstraat (ander adres). Aanwezigen zetten de muziek af en trekken de stad in. Het blijft bij een waarschuwing.

22.06 u : klacht over luidruchtige personen in een kot in de J.P. Mickelersstraat. Aanwezigen wordt gevraagd het kalmer aan te doen. Het blijft bij een waarschuwing.

19.30 u : klacht van bewoners van het Herbert Hooverplein dat er van uit de fakbars in de Tiensestraat glazen in hun tuin worden gegooid. De daders konden niet geïdentificeerd worden. Fakbarverantwoordelijken gevraagd hun klanten tot de orde te roepen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans