Politie heeft drukke nacht achter de rug

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De interventieploegen van de Leuvense politie hadden voorbije nacht hun handen meer dan vol met interventies in het uitgaansleven. De meeste meldingen gingen over nachtlawaai. Daarbuiten werden onder andere nog enkele dronkaards aangetroffen en een mocht een vechtersbaas afkoelen in de cel.

Een studentenfuif in de Bogaardenstraat in Leuven veroorzaakte rond 23 uur heel wat geluidsoverlast. De fuif werd gestopt. In de Gildenstraat in Leuven zorgde een kotfeestje rond middernacht voor overlast voor de buren. De verantwoordelijke zette de muziek stiller en sloot de ramen van het kot. Ook in de Ridderstraat in Leuven zorgden de aanwezigen van een kotfeestje voor overlast. Na een waarschuwing stopte de overlast. In de Schepenenstraat in Leuven stond de muziek van een feestje zo luid dat het hoorbaar was op van op straat. De muziek werd stiller gezet. Even voor één uur veroorzaakten ongeveer vijftig cafébezoekers overlast op het terras van een café in de Schrijnmakersstraat in Leuven. De uitbater van het café kon geen terrasvergunning voorleggen en maande zijn klanten aan om binnen te gaan. In de Maria-Theresiastraat in Leuven werden twee kotfeestjes stil gelegd. De feestvierders vertrokken daarop naar het centrum. De verantwoordelijke van een kotfeestje op de Geldenaaksevest in Leuven kreeg een proces-verbaal voor geluidsoverlast gelet op het late uur en de veroorzaakte overlast. Twee twintigers waren verantwoordelijk voor geluidsoverlast op het terras van een fakbar op de Kapucijnenvoer. De stewards hadden hen nochtans al meermaals aangemaand om te vertrekken. Ook toen de politie ter plaatse kwam, weigerden ze eerst te vertrekken, maar ze deden het uiteindelijk toch.

Een éénentwintigjarige man uit Leuven die teveel gedronken had sloeg even na twee uur om onbekende reden een opening in een gyprocmuur van een café op de Oude Markt. De man kwetste daarbij zijn linkerhand, hij had geen medische verzorging nodig. Er werd proces-verbaal opgesteld voor de aangerichte beschadigingen. De verdachte mocht zijn roes uitslapen in de politiecel.

Een achtenvijftigjarige man uit Leuven die te veel gedronken had verloor even voor drie uur zijn evenwicht en viel op de grond in de Blijde-Inkomststraat in Leuven, met een hoofdwonde tot gevolg. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De bewaking van de KU Leuven belde de politie omdat ze drie personen aangetroffen hadden in een van hun gebouwen op het Herbert Hooverplein. Na controle bleek het te gaan om drie studenten waarvan er een dringend naar het toilet moest. Ze raakten binnen via een deur die vermoedelijk niet goed afgesloten werd de avond voordien. Er werden geen beschadigingen aangebracht. De drie, 18, 19 en 21 jaar oud kwamen er vanaf met een waarschuwing.

Een 23-jarige man veroorzaakte omstreeks vier uur problemen in een fakbar in de Tiensestraat in Leuven. Hij was er betrokken bij een vechtpartij, maar weigerde te kalmeren wanneer de politie ter plaatse kwam. Hij was daarbij zowel verbaal als fysiek agressief. De politie escorteerde de jongeman naar buiten, dit om hem de kans te geven zijn verhaal te doen. De man bleef echter agressief, waarop besloten werd de man op te sluiten voor het verstoren van de openbare orde. Tijdens de overbrenging naar de combi deelde de verdachte een kopstoot uit aan een van de agenten. Deze raakte gelukkig niet gewond. Er werd proces-verbaal opgesteld en de man mocht kalmeren in de cel.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer