Politie had werk met uitgaansoverlast

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense politie had het voorbije weekend meer dan de handen vol met vandalen, dronken feestvierders en twintigers die met drugs betrapt werden.

De politie kreeg zondagochtend de melding dat er er vier jongeren wagens aan het beschadigen waren in de Jean-Baptist Van Monststraat. De patrouilles konden de vier onderscheppen. Ze werden onmiddellijk herkend omdat ze eerder op de avond ook al voor problemen hadden gezorgd in het uitgaanscentrum. De vier, een 27-jarige vrouw uit Overijse, een 19-jarige man uit Bertem, en twee 25-jarige mannen uit Essen en Kessel-Lo, werden overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Ze beschadigden in totaal de zijspiegels van drie wagen en ook een bloembak die op een vensterbank stond. De eigenaars van alle beschadigde goederen werden verwittigd.

Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie geparkeerde wagen in de Frederik Lintstraat beschadigd. Telkens werd de rechtervoorspiegel geraakt. De verdachten konden niet gevat worden.

In de nacht van zaterdag op zondag werden zes personen van straat gehaald die openbaar dronken waren. Vier ervan mochten hun roes uitslapen in de cel. Een 26-jarig meisje uit Tervuren was er zo erg aan toe dat ze moest overgebracht worden naar UZ Gasthuisberg. Op het Joris Helleputteplein werd een zestienjarige dronken meisje gevonden in gezelschap van wat oudere jongens. Ze had geen enkel besef meer en moest voortdurend overgeven. Het meisje werd meegenomen naar het commissariaat, waar ze opgehaald werd door haar vader.

Een man werd zondagochtend omstreeks drie uur de toegang geweigerd tot een café op de Oude Markt. Tijdens een fouille, uitgevoerd door de politie, trof de ploeg een gebruikershoeveelheid cocaïne aan. De drugs werd in beslag genomen. De verdachte, een 27-jarige uit Kessel-Lo, had ook nog twee openstaande seiningen voor verval recht tot sturen staan in de politiedatabank. Voor de afhandeling hiervan werd de man overgebracht naar het commissariaat.

Een ploeg van de politie sprak zaterdagochtend de bestuurder van een wagen die foutief geparkeerd stond in de Dirk Boutslaan aan. Vanwege de indringende cannabisgeur die uit de wagen kwam, werd overgegaan tot controle van de bestuurder en zijn passagier, een 22-jarige uit Brussel en een 26-jarige uit Sint-Jans-Molenbeek. Ze hadden zowel cannabis als cocaïne bij. De drugs werden in beslag genomen en er werd proces-verbaal opgesteld.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer