Politie controleert fietsers en auto’s

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Fietsteam verbaliseerde donderdag tijdens een controleactie gedurende de dag en de vooravond 79 fietsers en 46 automobilisten. En de verkeerspolitie liet ’s avonds en ’s nachts 172 bestuurders een ademtest afleggen. Daarvan hadden 5 chauffeurs een glas te veel op.

Het Fietsteam slingerde 14 fietsers die al fietsend aan het telefoneren waren op de bon. Ook 21 fietsers die in voetgangerszones rondreden, kregen een proces-verbaal evenals 33 fietsers die in een verboden richting fietsten. Tenslotte werden ook nog 11 fietsers die zonder fietslicht in het donker reden geverbaliseerd. Maar de fietsende inspecteurs hadden ook aandacht voor automobilisten die in overtreding waren. 36 autobestuurders die met de gsm aan het oor rondreden, werden aan de kant gezet en geverbaliseerd. En 10 personen die geen autogordel droegen, kregen ook een pv. De bestuurster van een auto die rondreed met vier kinderen in het voertuig waarvan geen enkel de gordel droeg, kreeg een uitgebreid proces-verbaal.

De verkeerspolitie controleerde tussen 19 uur en 3 uur ’s nachts. Zij zetten 172 auto’s aan de kant. Alle bestuurders moesten een alcoholtest afleggen. Daarvan hadden er 5 een glas te veel op (allen Alert = tussen 0,5 en 0,8 promille). Verder werden er 2 processen-verbaal uitgeschreven voor verlopen technische keuringen, werd 1 niet-verzekerd voertuig in beslag genomen en werd een pv opgesteld voor een chauffeur die rondreed ondanks het feit dat zijn rijbewijs was ingetrokken door de rechtbank. Inspecteurs van het Fenomeenteam, die zich toeleggen op drugs, troffen in 2 auto’s gebruikshoeveelheden cannabis aan. De drugs werden in beslag genomen en de bezitters kregen een pv.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans