Pol Leemans overleden (67)

Bart Mertens
2 jaar geleden
door Bart Mertens

AB InBev en basketbalclub Leuven Bears zijn in de rouw. Afgelopen weekend overleed Pol Leemans op 67-jarige leeftijd. Leemans werd getroffen door een hartfalen. Leuven verliest alweer een monument.

De stad Leuven beleeft een droevige tijd. Na de dood van horecamonument Dany De Meirsman (83) verliest de sector nu ook Pol Leemans. Leemans overleed afgelopen weekend op 67-jarige leeftijd na een hartfalen. Pol Leemans maakte naam en faam als gezicht van AB InBev in Leuven en omstreken. Als verkoopleider voor het arrondissement Leuven verdiende Pol Leemans meer dan zijn strepen. Oorspronkelijk begon hij zijn carrière bij Jupiler maar toen Interbrew ontstond kwam hij terecht bij de Stella Artois-familie. Pol Leemans bleef ook met veel enthousiasme aan boord toen AB InBev ontstond en stond bekend voor zijn positivisme en zijn enthousiasme. Ondertussen was Pol Leemans met brugpensioen maar stilzitten was aan hem niet besteed. Al snel vond hij de weg naar basketbalclub Leuven Bears waar zijn jarenlange ervaring in de horeca van goudwaarde was voor events.

“Pol was één van de drijvende krachten van de Leuven Bears. Hij was de motor van heel het horecagebeuren bij onze thuismatchen maar ook bij fandagen en kerstmarkten was hij de draaischijf. Pol was de man die alles met de glimlach en met passie organiseerde. Onze gedachten gaan naar zijn vrouw Liliane, zijn dochter Gonda, zijn familie en zijn vrienden”, laat de raad van bestuur weten op de website van de club.

Pol Leemans een laatste groet brengen, kan op donderdag 11 januari van 19.30 tot 20.30 uur in funerarium Eraly in Rotselaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats op vrijdag 12 januari om 10 uur in crematorium Hofheide in Nieuwrode.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens