Pokémon vangen in het echt

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Leuvense bedrijf Bringme brengt Pokémon van de smartphone naar de echte wereld. Het technologiebedrijf verstopte verschillende Pokémon knuffels in zijn slimme boxen, verspreid over het hele land. Met behulp van een speciale website kan iedereen vanaf vandaag de plekken opspeuren en de Pokémon vangen.

Pokémon Go is dé rage van het moment. Al wekenlang is heel de wereld in de ban van de app en trekken groepjes ‘jagers’ met hun smartphone kriskras doorheen steden op zoek naar de kleurrijke figuurtjes. Het succes is ook het Leuvense technologiebedrijf Bringme niet ontgaan. Daarom organiseert het een Pokémon Go-jacht ‘in het echt’.

“In totaal hebben we tien Pokémon verstopt in een paar van onze boxen in België. Met behulp van een speciale kaart op onze website ontdek je waar ze zich bevinden in onze boxen zodat je ze vervolgens kan ‘vangen’. De Zalando-pakjes moeten dus even wijken voor levensechte Pokémon knuffels”, zegt Tim Driesen, creative director van Bringme.

Met de Pokémon-actie is Bringme niet aan zijn proefstuk toe. Eerder lanceerde het ook al de allereerste Snapchat-helpdesk van België. “Bringme wint aan populariteit in alle doelgroepen, maar vooral ook bij studenten van universiteiten en hogescholen. Daarom zijn we steeds op zoek naar leuke ideeën en concepten die perfect aansluiten bij hun leefwereld. Pokémon is daar een geweldig voorbeeld van.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans