Personeel Wit-Gele Kruis zet 30 miljoen stappen

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Met meer dan 8.000.000 stappen op de teller sluit het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant de actie ’10.000 stappen per dag’ af. De actie werd opgezet i.s.m. de dienst IDEWE, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. Gedurende 3 maanden, van juni tot eind september, werden de administratieve medewerkers uitgedaagd om meer te gaan bewegen. De eindmeet werd bereikt. Met een goed gevoel en een beloning voor alle kantoormedewerkers werd de actie deze week afgesloten.

De 10.000 stappen actie kadert in het welzijnsbeleid van het Wit-Gele Kruis. Het hele jaar door worden er acties ondernomen om het welzijn van de medewerkers te stimuleren en te verbeteren. Zo zijn er het rookstopbeleid, de fietsactie, de opleidingen over veerkracht en stress,…

De actie

Tien groepen van telkens 5 medewerkers kregen een stappenteller ter beschikking. Elke medewerker moest elke dag registreren hoeveel stappen hij of zij gezet had. De concurrentie tussen de groepen was groot. Elke middag verenigden de groepen zich om 45 minuutjes te gaan wandelen en ook na de uren werd er afgesproken om nog meer stappen in de wereld te zetten. De animo was groot en de schoenen met hak werden vervangen door het sportievere exemplaar. De lift bleef hangen op het gelijkvloers en werd ingeruild voor de trap. De sfeer zat goed en the battle ging er soms hard aan toe.

Resultaat

Meer dan 30.000.000 stappen werden er in totaal gezet. De meeste medewerkers haalden hun 10.000 stappen per dag, maar sommige hadden het toch moeilijk. Iedereen werd zich bewust van hoe pover het resultaat was van het aantal stappen op een gewone werkdag. De ogen gingen open en mensen gingen bewust meer beweging inplannen in het dagelijks leven. Er werd niet alleen gewandeld tijdens de middagpauze, maar ook tijdens de uren werd er al eens rechtgestaan, naar de collega’s gestapt in plaats van te mailen of te bellen,… De actie was meer dan geslaagd en de medewerkers zijn er zich van bewust dat ze zich beter voelen met wat meer dagelijkse beweging.

Beloning

Als waardering van het enthousiasme en de inspanning kregen alle administratieve medewerkers een fruitmand cadeau. De deelnemers van de twee groepen die de hoogste score behaalden, kregen elk nog een zakje verse granola als toemaatje.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans