‘People made, echt waar’ sluit deuren met feest

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vorige week heeft ‘People made, echt waar’ haar deuren gesloten na een geslaagde opening van 4 weken. 20 enthousiaste medewerkers uit sociale economieorganisaties en zorginstellingen hielden deze winkel open en verkochten hun producten. Zij kunnen deze ervaring gebruiken in hun verdere traject naar werk op de reguliere arbeidsmarkt.

In de voorbije maand draaide deze kleine en gezellige pop-up winkel een omzet van 13.000 euro en verkocht meer dan 1.500 producten. Een groot succes voor de 15 deelnemende organisaties want de opbrengst gaat integraal terug naar hen.

De klanten, dikwijls mensen die de sociale economie nog niet kenden, waren positief verrast over de hoge kwaliteit van het aanbod en waardeerden het feit dat ze de producten en diensten van deze organisaties gezamenlijk onder één dak ontdekten.

Op vraag van de organisaties én de klanten wordt dit concept in het najaar herhaald. Opnieuw zullen de lokale besturen samen met de sociale economieorganisaties en zorginstellingen een pop-up ‘People made, echt waar’ organiseren.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans