Paasfeesten zoeken opvanggezinnen

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De organisatie van de Leuvense Paasfeesten zijn ook dit jaar weer op zoek naar opvanggezinnen. Die bieden kost en inwoon aan de vele talrijke gasten die deelnamen aan het evenement.

We gaan op reis om de wereld te verkennen, we leren vreemde talen omdat ze ons boeien, omdat de cultuur ons aanspreekt, om op vakantie betere contacten te leggen met de plaatselijke bevolking,… Maar we moeten het niet altijd ver van huis zoeken! “Elk jaar, tijdens de Leuvense Paasfeesten, zijn buitenlandse volkskunstgroepen te gast in onze stad”, klinkt het bij de organisatie. “We willen deze dansers en muzikanten zich thuis laten voelen en waar kan dat beter dan in een gastgezin? Dit is ook voor jou een unieke kans om een andere cultuur op een vriendschappelijke manier te beleven.”

Wie zijn je gasten? Dansers of muzikanten, meisjes, jongens of koppels, van 16 tot … jaar.

Wat doe je? Je geeft aan minstens 2 personen 5 dagen overnachting en ontbijt (slaapplaats en bad/douche zijn een must) vanaf 18 april ’s avonds tot en met 23 april 2019 ’s morgens. Je volgt de programma-afspraken, je zorgt voor het vervoer van je gasten.

Wat zijn de mooie kanten? 5 dagen plezier, kennismaken met andere culturen, vrije tijd doorbrengen met je gasten, grappige taalkundige misverstanden, gratis inkom voor het hele gezin voor alle activiteiten, een gratis maaltijd aangeboden als dank.

Als je interesse hebt om gastgezin te zijn, neem dan contact op met werkgroep Onthaal en Herberging: 0478 924 963 (Lies), onthaal@paasfeestenleuven.be.

Meer info op www.paasfeestenleuven.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans