Overzicht vechtpartijen in Leuvense

Tijdens het voorbije weekend moest de politie tussen komen in minstens zes vechtpartijen in het Leuvense.

Op de Oude Markt ontstond er vrijdagnacht een vechtpartij waarbij een man rake klappen kreeg. De verwondingen bleven gelukkig beperkt. Toen de politie ter plaatse kwam zetten de twee andere betrokkenen het op een lopen. Ze konden echter snel ingerekend worden en werden overgebracht naar het commissariaat. Het betroffen twee 24-jarige mannen uit Leuven.

Wat later ontstond er een ruzie tussen een 44-jarige man en een jonge vrouw van 24, beiden uit Leuven. De man zocht ongewenst toenadering tot een vriendin van de vrouw, en toen zij tussenkwam kreeg zij verschillende vuistslagen in het gezicht. Zij raakte hierbij lichtgewond. De politie werd erbij geroepen en de man werd meegenomen. Hij was kennelijk dronken en mocht de nacht in de cel doorbrengen. Er werden verschillende processen-verbaal opgesteld.

Een politieploeg werd vrijdagnacht aangesproken door een slachtoffer van slagen. De 27-jarige man uit Leuven had van een onbekende man een slag in het gezicht gekregen in café Ambiorix. Hij raakte hierbij lichtgewond. De politie stelde proces-verbaal op en zal bijkomend onderzoek doen naar de identiteit van de verdachte op basis van camerabeelden. Het slachtoffer keerde zich tijdens de tussenkomst echter tegen de politie en moest zelf overgebracht worden naar het commissariaat.

Een 23-jarige illegaal kreeg vrijdagnacht ook een vuistslag in de Kortestraat. De politie werd verwittigd toen de dader reeds was gaan lopen. Hij kon niet meer aangetroffen worden. De jongeman werd overgebracht naar het ziekenhuis met lichte verwondingen.

De barman van café Allegria kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een glas naar het hoofd geslingerd. Een 21-jarige man uit Holsbeek maakte zijn beklag over wisselgeld en gooide een bierglas naar de 22-jarige barman uit Haacht. De barman liep lichte verwondingen op in het gezicht en de politie werd erbij geroepen. De klant werd meegenomen naar het commissariaat.

In de Drinkwaterstraat ontaarde zaterdagnacht een discussie over een vrouw in een vechtpartij. Een 32 jarige man uit Begijnendijk kon het niet verkroppen dat zijn ex-vriendin met een 31-jarige Leuvenaar meeging. De discussie liep uit de hand en de man uit Begijnendijk gaf verschillende vuistslagen in het gezicht van de Leuvenaar. Deze kwam ten val en verloor het bewustzijn. De politie kwam dadelijk ter plaatse en rekende de dader in. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis met zware verwondingen, maar is buiten levensgevaar.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer