Overzicht uitgaansoverlast in Leuvense centrum

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Behalve vuilnisvoetbal was de Leuvense politie voorbije nacht onder andere betrokken bij een DJ die zijn plaats niet kende, tafeldieven, brandstichting en een dronken wildplasser.

Even na middernacht veroorzaakte een achttienjarige uit Heist-Op-Den-Berg problemen in een fakbar op de Tiensestraat. De jongeman was ingehuurd als DJ en vond dat hij daarom het recht had achter te bar te gaan staan. De verantwoordelijke van de fakbar maakte hem meermaals duidelijk dat dit niet de bedoeling was en beëindigde ter plaatse het contract van de jongeman. Deze bleef echter moeilijk doen, zelfs ook toen de politie kwam bemiddelen. Uiteindelijk was het een vriend van de verdachte die hem kon overtuigen om te vertrekken.

Een negentienjarige jongeman uit Hasselt die te diep in het glas gekeken had, kreeg een GAS-pv omdat hij in de Brusselsestraat tegen een gevel en een fiets plaste. Hij mocht zijn roes uitslapen in de cel.

Omstreeks vier uur werd een stapel papier en karton die klaar stond voor vuilnisophaling op het Alfons Smetsplein in brand gestoken door een onbekende verdachte. De stewards van een nabijgelegen fakbar slaagden erin de brand zelf te blussen met behulp van twee brandblussers. De brandweer voerde nog een controle uit.

Drie jongeren gingen deze ochtend even voor vijf uur aan de haal met een zware terrastafel van een café op de Oude Markt in Leuven. De drie droegen de terrastafel van zo’n drie meter lang tot in de Tiensestraat waar ze gevat werden door de politie. In eerste instantie weigerden ze te zeggen waar ze de bank gehaald hadden, maar na een tijdje beseften ze dat het toch beter was de waarheid te spreken. De drie, 21-jarigen uit Lubbeek, Huldenberg en Wilsele, moesten de bank terug op zijn plaats zetten. Er werd proces-verbaal opgesteld. De drie zullen op een later tijdstip verhoord worden.

Even voor vijf uur kwam een melding binnen over vuilnisvoetbal in de binnenstad. De ploeg trof een spoor van gescheurde pmd-zakken aan in de Windmolenstraat, maar er konden geen verdachten meer gevat worden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer