Overzicht uitgaansoverlast in Leuven

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie had de voorbije nacht weer de handen vol met onder andere dronken feestvierders, een te luidruchtig kotfeestje en een betrapte fietsendief. Het rijbewijs van een bestuurder onder invloed werd ingetrokken.

Even voor middernacht werd een kotfeestje op het Rector De Somerplein stilgelegd door de politie. Alle ramen stonden open wat voor de lawaaihinder veroorzaakte in de buurt. Alle personen verlieten op vraag van de politie de plaats en gingen verder feesten op de Oude Markt.

Een 17-jarige jongen uit Kortenberg werd vannacht omstreeks een uur slapend gevonden voor een fakbar in deTiensestraat. De ploeg maakte de jongeman wakker en vroeg om zijn identiteitskaart. Hierop gaf de jongeman een buskaart. Kort daarop begon hij te kokhalzen en te braken. De jongeman werd overgebracht naar het politiecommissariaat, waar hij opgehaald werd door zijn moeder. Deze was zeer verrast door de telefoon van de politie aangezien zoonlief thuis verteld had dat hij bij een vriend bleef slapen om aan een schooltaak te werken. Omstreeks 4.30 uur moest de ambulance uitrukken voor een dronken jongedame die amper wakker te krijgen was. Het meisje, een 19-jarige studente uit Hasselt, lag op de grond in de Naamsestraat en had geen enkel besef meer. Ze werd overgebracht naar het Heilig Hart Ziekenhuis.

Even voor vier uur vannacht werd een 19-jarige jongeman uit Kessel-Lo gecontroleerd op de Grote Markt. De jongeman was op wandel met een damesfiets die op slot was. Hijzelf beweerde dat de fiets van zijn moeder was, maar dat hij de sleutel verloren had. De fiets werd in bewaring genomen om na te gaan of deze niet gestolen is. Het graveernummer kwam immers niet overeen met de gegevens die de jongeman gaf.

Even voor vijf uur deze ochtend zette een ploeg een bestuurder aan de kant in de Zwartzusterstraat  omdat hij rondreed met zijn mistlichten. De bestuurder, een 23-jarige man uit Bierbeek, legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingehouden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer