Overzicht stormschade in Leuvense

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Dat de wind voorbije halve dag guur en hard waaide was overduidelijk, links en rechts viel in het Leuvense stormschade te noteren. Gelukkig was er geen sprake van gewonden.

In de Albert Dejonghestraat in Kessel-Lo waaide donderdagochtend een boom door de felle rukwinden omver. De boom kwam met zijn takken op een dak van een huis terecht. De brandweer kwam ter plaatse om de boom in stukken te zagen. Er vielen geen gewonden en er was ook geen schade aan andere betrokkenen.

In de Kortestraat waaide een spandoek voor een evenement van de stad Leuven aan stukken. Het wapperende spandoek betekende een gevaar voor voorbijgangers. De brandweer haalde het zeil weg. In de Brusselsestraat moest een losgeslagen luifel door de pompiers worden weggehaald.

Op de Naamsesteenweg was een zijpaneel van een flatgebouw naar beneden gekomen. Ook enkele andere panelen zaten los en dreigden door de felle wind te worden losgeslagen. De brandweer kwam ter plaatse om de loszittende panelen te verwijderen. Een tijd lang mochten er geen voetgangers en fietsers door en ook het autoverkeer ondervond hinder omdat het verkeer op één rijstrook werd geleid ter hoogte van het flatgebouw.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer