Overzicht politiecontroles in Leuvense uitgaansleven

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Leuvense politie organiseerde vrijdagavond een grote actie gericht op veiligheid in het centrum en het voorkomen van overlast in het uitgaansleven. Daarbij werden zowel verkeerscontroles gehouden als voetpatrouilles ingezet. In de Naamsestraat werden 150 voertuigen gecontroleerd, daarvan blies slechts één bestuurder positief. Verder werden er geen andere inbreuken vastgesteld. Tegelijkertijd vonden er voetpatrouilles plaats en controles in het station van de reizigers van de laatste treinen. Hierbij werden toekomende reizigers in de voetgangerstunnel en aan de bussen gecontroleerd. Hierbij werden 55 personen gecontroleerd en gefouilleerd. Een persoon stond geseind in de politiedatabanken, hij werd overgebracht naar het politiecommissariaat. Voorts werd nog een proces-verbaal opgesteld voor aanmatiging van naam, een voor drugsbezit en twee GAS-boetes. Nadien werd overgegaan tot patrouilles in het centrum. In totaal werden nog eens 49 personen gecontroleerd. Er werden vier processen-verbaal opgesteld voor drugsbezit en negen GAS-boetes. Eveneens werd er een verkeersdispositief geplaatst in de Tiensestraat. Van de 32 voertuigen die werden gecontroleerd bleken vijf bestuurders te veel gedronken te hebben, 1 blies alarm, 4 positief. Twee van deze laatsten moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen. Concluderend bleek het al bij al een erg kalme nacht in het Leuvense uitgaansleven.

Zaterdagavond en nacht voerden twee ploegen Nightvisioncontroles uit in het uitgaansleven. Zij werden bijgestaan door drugshond Joy en zijn begeleider. Op de Grote Markt werd een man gefouileerd die een gebruikershoeveelheid cannabis bij zich had. Aan het station werd een persoon aangetroffen die nog geseind stond in de politiedatabank. Hij werd overgebracht naar het politiecommissariaat voor verhoor.

Ook de Leuvense interventieploegen haalden dit weekend verscheidene bestuurders die te veel gedronken hadden uit het verkeer. Tijdens een patrouille op het industrieterrein zag een ploeg zondagochtend even na drie uur een wagen van een bedrijfsparking rijden. Gelet op het late uur gingen ze over tot controle van de bestuurder. De man, een 30-jarige uit Leuven, legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor zes uur. Maandagochtend even na twee uur liet een bestuurder zich opvallen op de Bondgenotenlaan. De bestuurder, een 19-jarige uit Overijse, zwalpte over de rijbaan en reed opvallend traag. In de Maria-Theresiastraat in Leuven werd hij aan de kant gezet. Hij blies positief, zijn rijbewijs werd ingehouden voor drie uur. Even na drie uur werd een voertuig aan de kant gezet op de terreinen van UZ Gasthuisberg nadat hij al zwalpend over de E314 reed. De bestuurder, een 39-jarige man uit Boutersem, blies positief. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans