Overvolle afvalcontainers blijven voortaan staan

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Intergemeentelijk milieubedrijf EcoWerf vraagt inwoners om hun afvalcontainers met gesloten deksel aan te bieden. Foutief aangeboden afvalcontainers worden vanaf vandaag niet langer geledigd en krijgen een oranje sticker opgeplakt met de boodschap “Deksel dicht is verplicht!”

De ophaaldienst van EcoWerf treft regelmatig gft- of huisvuilcontainers aan die overvol zitten. Wanneer het deksel niet meer dicht kan, verloopt de inzameling moeilijker en neemt de kans op arbeidsongevallen toe. Met open deksel is het immers moeilijker om de container correct aan de belading te hangen, waardoor deze op de lader kan vallen.

Deze zomer kregen inwoners die hun container foutief aanboden, een flyer in de bus die hen vroeg om voortaan het deksel te sluiten. Zo respecteren ze het volume waarvoor ze betalen en staan ze mee in voor de veiligheid van de laders.

Een overvolle container vermijden kan door hem vaker aan te bieden en zo veel mogelijk te sorteren en afval te vermijden. Indien de containerinhoud regelmatig niet volstaat, kunnen inwoners contact opnemen met EcoWerf op het nummer 0800/97 0 97 (optie 1).

Meer informatie: www.ecowerf.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans