Overnemer voor Den Delper

Corona maakt eerste horecaslachtoffer: café Den Delper sluit deuren
Volkscafé Den Delper in de Parijsstraat in Leuven heeft een overnemer gevonden. In juni besliste toenmalig uitbaatster Karen Devroey de deuren dicht te houden. Komende zaterdag, 15 augustus, heropent Leuvenaar Bart ‘Ollie’ Van Holderbeke het bruin café.

Het was voor veel Leuvenaars even slikken toen Karen Devroey op 8 juni besliste om de zaak gesloten te houden na de lockdown. Het was volgens haar te moeilijk om de coronamaatregelen op te volgen in het kleine cafeetje. Eind juni werd Den Delper failliet verklaard.

Een bittere pil voor alle trouwe bezoekers die het café in de voorbije 48 jaar over de vloer kreeg. Luc Ponsaerts, die het café in een ver verleden uitbaatte, hoopte vurig dat er snel een overnemer zou opdagen. Lang hoefde hij niet te wachten, want dit weekend raakte bekend dat Bart Van Holderbeke, ook bekend als “Ollie”, de zaak op 15 augustus al zal heropenen.

Ollie is geen onbekende in het Leuvense horecaleven. Met 25 jaar ervaring werkte hij onder andere al in de Kleine Tafel, Den Domus en café Central. En nu zal hij zelf achter de toog staan in Den Delper. Om zijn nieuwe zaak coronaproof te maken, heeft Bart al enkele plannen bedacht. Zo wil hij het terras groter maken en het zaaltje boven de zaak in gebruik nemen.

Op de foto: de Bierfeesten in 1983 aan café Den Delper

Lees meer over