Overlast in het uitgaansleven

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Zowel in het Leuvense uitgaansleven als aan Hal 5 in Kessel-Lo moest de politie tussen komen als gevolg van overlast. Negen oproerkraaiers werden naar het commissariaat overgebracht om af te koelen.

Op het Pater Damiaanplein viel een dronken jongeman vrijdagnacht enkele Leuvenaars lastig. Hij geraakte slaags met twee broers en de politie werd verwittigd. De dronken man mocht een nachtje in de cel doorbrengen. Ook twee anderen werden doorheen de nacht meegenomen door de politie om te ontnuchteren in de cel.

Zaterdagavond waren er problemen aan Hal 5 in Kessel-Lo met verschillende agressieve personen. De politie werd ter plaatse geroepen omdat een dronken koppel iemand van zijn fiets getrokken hadden. Daarna zou de 40-jarige fietser uit Kessel-Lo ook door hen geslagen zijn. Van de man en de vrouw was geen spoor meer, maar terwijl de inspecteurs in de buurt naar hen op zoek waren zagen zij een andere man die daar mensen lastig viel. Deze 43-jarige man uit Kessel-Lo werd meegenomen naar het commissariaat voor openbare dronkenschap.

In het uitgaansleven gingen zaterdagnacht twee mannen met elkaar op de vuist. Een 22-jarige jongeman zonder verblijfplaats in België gaf kopstoten en vuistslagen aan een 31-jarige man uit Anderlecht. Deze sloeg op zijn beurt een fles stuk op het hoofd van de jongeman. De jongeman werd meegenomen door de politie en de man uit Anderlecht moest met lichte verwondingen overgebracht worden naar het ziekenhuis. Later die nacht werd de toegang tot een café geweigerd voor een 28-jarige Leuvenaar omdat hij daar in het verleden al voor problemen gezorgd had. Hij was hier niet mee akkoord en viel de portier van het café aan. De politie kwam er bij en de Leuvenaar mocht afkoelen in een politiecel. Vier andere mannen werden in de loop van de nacht ook naar het commissariaat gebracht om te ontnuchteren.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer