Overlast in het uitgaansleven

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het voorbije weekend zette sommige feestvierders aan tot overmatig drankgebruik en dat leidde jammer genoeg opnieuw links en rechts tot geweld. De politie had weer zijn werk om de gemoederen te bedaren en moest af en toe iemand meenemen naar het commissariaat.

Een dronken 31-jarige man uit Elsene maakte vrijdagnacht kabaal in de Diestsestraat. Toen een buurtbewoner zijn beklag deed vertrok de man. De 53-jarige buurtbewoner zag echter dat de man uit Elsene wat verder een vrouw lastig viel. Toen hij tussenbeide kwam werd de buurtbewoner gestampt door de dertiger. De politie  kwam ter plaatse en nam de dronken man mee naar het commissariaat.

Een man van 32 uit Leuven gaf zich in het uitgaansleven uit als politieman terwijl hij dit helemaal niet is. Hij probeerde naar eigen zeggen hiermee de politie te intimideren tijdens een controle. Dit had niet het gehoopte resultaat want voor deze aanmatiging van ambt werd proces-verbaal opgesteld.

Een vechtpartij in het uitgaansleven liep zaterdagnacht uit de hand. Twee groepen kregen het aan de stok met elkaar in een café en een 24 jarige man uit Oud-Heverlee begon met glazen te gooien. Hij raakte een 20-jarige man uit Hulshout in het gezicht en ook een 40-jarige portier werd in de hand gesneden toen hij tussenbeide kwam. Buiten ging een 19-jarige vriend van het slachtofferook op de vuist met de man uit Oud-Heverlee. De politie kwam echter tussenbeide en kon verhinderen dat het verder uit de hand liep. De man uit Oud-Heverlee bleef zich ook tegen de politiehevig verzetten. De twee heethoofden werden meegenomen naar het commissariaat. Drie mannen hadden vrijdagnacht te veel gedronken en nog eens vier anderen mochten zaterdagnacht in de cel doorbrengen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer