Oud-studiegenoten fietsen naar Compostella

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zaterdag 27 april vertrekken elf oud-studiegenoten burgerlijk ingenieur van de KU Leuven, die dit jaar bovendien 50 worden, voor een drie weken durende fietstocht van 2.300 kilometer. Ze starten in Herent en komen aan in Santiago de Compostella. Het idee ontstond tien jaar geleden, toen ze als vriendengroep begonnen te fietsen ter gelegenheid van hun 40ste verjaardag.

“Omdat we het een luxe vinden dat we ons dit avontuur kunnen veroorloven, wilden we er graag een goed doel aan koppelen”, zegt het elftal. “We besloten daarom om onze gereden kilometers te laten sponsoren; deze sponsoring gaat integraal naar een goed doel.”

Dat goede doel is ‘Het Zavelhuis’, een ouderinitiatief voor permanent begeleid wonen van 15 jongeren met een beperking. De start van de bouw van het Zavelhuis is dit jaar voorzien in Herent.

“We vertrekken met onze fietstocht op de site waar het Zavelhuis zal gebouwd worden,. Dat is in de nieuwe verkaveling ‘Molenveld’ achter het gemeentehuis van Herent. Bij ons vertrek zullen we een cheque overhandigen aan het bestuur van Het Zavelhuis, het bedrag begint al aardig op te lopen…

Je kan de avonturen volgen op https://companerosdelcamino.wordpress.com/

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans