Oud-Heverlee Leuven stelt nieuwe hoofdcoach en adviseur voor

Ann Peeters
12 maanden geleden
door Ann Peeters

Oud-Heverlee Leuven stelt Vincent Euvrard voor als nieuwe hoofdcoach.

Vincent is een van de meest beloftevolle jonge coaches in het Belgische voetbal en zal ondersteund worden door zijn mentor, Frank Vercauteren. Die laatste wordt bij The Whites aangesteld als Sportief Adviseur. Euvrard en Vercauteren werkten vorig seizoen samen bij Cercle Brugge en wisten de promotie naar 1A af te dwingen.

Peter Willems, CEO van OH Leuven: “Ik ben verheugd om in naam van de raad van bestuur Vincent en Frank te verwelkomen in Leuven. Hun kennis, ervaring en de chemie die er tussen hen is, maakten het voor de raad van bestuur een makkelijke en unanieme keuze voor de korte en lange termijn.”

“Met Vincent trekken we een jonge, getalenteerde coach aan, die een mooie toekomst voor zich heeft. Zijn talent wordt aangevuld met de uitgebreide ervaring van Frank. We zijn er van overtuigd dat deze combinatie onmiddellijk een positief effect zal hebben op de resultaten en dat ze OHL in 1B zullen houden.”

Na een carrière van meer dan 300 wedstrijden in het Belgische profvoetbal voor onder andere Cercle Brugge, Lommel en Sint-Truiden, zette Euvrard zijn eerste stappen als coach bij Sporting Hasselt. Vandaar groeide hij via ASV Geel door tot Cercle Brugge.

Bij de aanstelling van Vercauteren bij de Vereniging, kwam de carrière van Euvrard in een stroomversnelling en samen vierden ze de promotie met Cercle naar 1A. Vercauteren bouwde als speler al een grote erelijst uit met onder andere heel wat A-caps voor België, heel wat landstitels en vijf Europese bekers met Anderlecht. Vervolgens groeide Frank door tot coach en ook als trainer pakte hij prijzen. Zo werd hij drie keer kampioen van België en veroverde hij drie keer de Belgische Supercup met Anderlecht en Genk. Zijn Russisch avontuur leverde een promotie met Krylia Sovetov op alvorens te promoveren met Cercle Brugge.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters