Orde van de Pietermannen viert feest

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zaterdag 4 november viert de Orde van de Pietermannen feest. Dat gaat gepaard met een compleet feestprogramma.

In het najaar van 1968 staken enkele leden van de Leuvense Jaartallen de koppen bij elkaar en zo ontstond de vereniging die in 2018 dus vijftig kaarsjes mag uitblazen. De eerste prins werd verkozen in januari 1969, tijdens het seizoen 1968-1969, wat betekent dat in het seizoen 2017-2018 de vijftigste ‘Prins van Loven’ wordt verkozen.

Opening nieuw carnavalsseizoen

“In de voormiddag openen we het nieuwe carnavalsseizoen in zaal Kloosterhoeve in Rotselaar. We gaan traditiegetrouw van start om 11.11 uur. Nieuwe Pietermannen en Ladies leggen de eed af. Verdienstelijke leden worden dan weer bevorderd. Tevens worden de kandidaten voorgesteld voor het prinsenpaar van Vlaams-Brabant 2018. Vermits het de vijftigste ‘Prins van Loven’ betreft, werd beslist om een prinsenpaar aan te stellen, net zoals dat gebeurde ter gelegenheid van het 4 x 11-jarig bestaan. De kandidaten voor het prinsenpaar van Loven 2018 zullen eveneens voorgesteld worden. De verkiezing en aanstelling zullen plaatsvinden op 20 januari 2018.”

Feestprogramma

“In de namiddag gaan we over tot de jubileumviering. Hierbij zullen bevriende carnavalsverenigingen en sympathisanten aanwezig zijn uit binnen- en buitenland. Het feestprogramma is als volgt samengesteld:

13.33 uur       Samenkomst van de genodigden en deelnemers in de Kloosterhoeve in Rotselaar. Vertrek met bussen naar Leuven.

14.45 uur       Aankomst in Leuven aan het justitiepaleis. In stoet en onder muzikale begeleiding langs het Smoldersplein naar Fonske. Aankleden van Fonske en dan verder onder begeleiding van de concertband naar het stadhuis.

15.15 uur       Academische zitting in de voorzaal van het stadhuis op de Grote Markt, gevolgd door een receptie.

16.45 uur       Onder begeleiding van de concertband terug naar de bussen en vertrek naar de Kloosterhoeve.

17.45 uur       Uitreiking van de jubileummedailles.

18.00 uur       Receptie voor de leden en genodigden.

19.00 uur       Feestbanket.
Na het banket dansgelegenheid en optredens van Ivo Pauwels (Nonkel Jef) en Diana More.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans