Optiekzaak en Leuvense creatievelingen slaan handen in elkaar

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

“Leuven barst van het talent, en dat mag gerust gezien worden.” Dat is de reden van de misschien onverwachte link tussen optiekzaak Nathalie Bladt en enkele lokale Leuvense talenten. Klanten en fans krijgen straks een unieke blik achter de schermen van de bezigheden van deze creatieve geesten. Eind november start kunstenaar Dirk Janssens met rondleidingen in zijn eigen atelier.

 

Optiekzaak Nathalie Bladt heeft niet enkel oog voor brillen, maar voor zoveel meer. “We profiteren mee van die vruchtbare Leuvense grond, waarin veel bloeit waarmee Leuvense lokale talenten bezig zijn. En voor ons is dat een logisch verlengstuk van waar we voor willen staan”, vertelt Nathalie Bladt. “Je wilt goed zien, je wilt er goed uitzien, maar eigenlijk is vooral ‘wat je ziet’, je ervaringen, die het leven zo interessant maken. Dat kan een mooi kunstwerk zijn, of een fantastische looproute, of de perfecte cappuccino. Dat belichten we nu ook, dankzij de verhalen van enkele lokale creatievelingen. Ze volgen elk hun eigen passie, en verdienen daarvoor alle lof. We volgen hen via Instagram en Facebook en organiseren samen met hen in de komende maanden ook workshops en andere events om mensen te laten kennismaken met die passie.”

Er staat dus heel wat op het programma: iedereen kan zich bijvoorbeeld nu al inschrijven voor de rondleiding door Dirk Janssens via de website www.nathaliebladt.com. Opgelet, het aantal plaatsen is zeer beperkt.

Vanaf november nemen we je zo mee in het leven van:

Dirk Janssens: hij woont en werkt als kunstenaar in Leuven. Hij exposeerde al over de hele wereld en verkent in zijn werk de positieve en emotionele aspecten van het basisconcept “mens”.

Jeroen Lemaitre: zaakvoerder van Animaux Spéciaux in de Mechelsestraat, waar hij kunst, interieurdecoratie en taxidermie in elkaar laat overvloeien. Zijn boek, Wonders Are Collectible, verscheen in oktober 2016. Hij heeft ook verschillende tentoonstellingen op zijn naam.

Gudrun Hespel: fitness- en healthy foodblogster. Ze is “instafamous” bij haar 31.400 volgers die smullen van haar posts over fitness of gezonde voeding.

Anouck De Reu: zij verdeelt haar tijd tussen haar blog op A-Passion.com en haar werk als barista bij een van de beste Leuvense koffiebars.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans