Opnieuw zitstaking op Ladeuzeplein

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Leerkracht Natascha Ballekens laat weten dat ze, samen met de leerlingen van OV4-T9 van Atheneum De Ring en Students for Climate Leuven, op woensdag 3 april een zitstaking organiseert voor alle jongeren van de Leuvense scholen.

“Al 11 weken op rij voeren wij, jongeren actie voor het klimaat. We krijgen de steun van onze ouders, grootouders en leerkrachten… Edoch, ondanks de grote opkomst op de klimaatmarsen in verschillende steden, blijven de beleidsmakers onze stem negeren”, zeggen de jongeren. “Maar we geven niet op en zullen niet accepteren dat we niet gehoord gehoord worden. We blijven zo lang als het nodig is, een ‘blok aan het been’ van de beleidsmakers.”

“Daarom gaan we op woensdag 3 april, de dag die door het GO! uitgeroepen werd tot ‘Dag van de actieve burger’ ons ‘wachten op een degelijk klimaatbeleid’ expliciet illustreren en we houden een zitstaking op het Ladeuzeplein in Leuven. De leerlingen van OV4-T9 in Atheneum De Ring in Leuven roepen alle kinderen en jongeren van de Leuvense scholen, hun ouders, grootouders en hun leerkrachten op om met ons te komen vergezellen. We gaan door met de acties tot een er een ‘goed-zittend klimaatbeleid’ voorgesteld wordt.”

De zitstaking vindt plaats van 12.30 tot 13.30 uur.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters