Opnieuw vriendelijkste handelaars in de bloemetjes gezet

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Wie zijn de vriendelijkste handelaars van Leuven en omgeving? Het antwoord op die vraag viel onlangs tijdens de Awarduitreiking van de ‘Vriendelijkste Handelaar 2015’ in Leuven.

Hoe werd deze vriendelijkheid gemeten? Heel eenvoudig: alle deelnemers van de Eindejaarsactie op www.handelsgids.be kregen de mogelijkheid om punten te geven aan de handelaar waar hij of zij regelmatig gaan winkelen. De hele verkiezing is dus gebaseerd op de mening van de klanten zelf, en niet op die van enkele buitenstaanders zoals mystery shoppers of een jury die één keer passeert op een goed of slecht moment. De klanten zelf weten het immers het beste.

Om de Vriendelijkste Handelaar te kunnen worden, moest de handelaar minstens van 100 verschillende klanten een quotering krijgen. “Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat vriendelijkheid op de eerste plaats,” klinkt het bij de Handelsgids. De vriendelijkste handelaars van 2015 ontvingen een Award dat ze in hun zaak kunnen tentoonstellen.

Maar wie zijn nu de winnaars van 2015?

Bertem  mag zich gelukkig prijzen met Vandenhoeck NV als winnaar. In Bierbeek werd deze eer weggelegd voor Kapsalon Ferro. In Boortmeerbeek won Kapsalon Sara de Award voor de vriendelijkste handelaar. In Haacht is de eer voor de vriendelijkste handelaar weggelegd voor Garage De Clerck bvba en in Herent is dit voor Dagbladhandel Benny  Janssens. Brandstoffen is de trotse eigenaar van de award voor de stad Keerbergen. In Kortenberg is de vriendelijkste handelaar dit jaar Hairstyle Patricia. De Schoensmid is de verdiende winnaar in Leuven. In Lubbeek moet je voor de vriendelijkste lach bij Drinkcenter Baets bvba zijn en in Overijse bij Kunsthandel Jean Rigaux. Verder is Het Vlijtig Bijtje dit jaar de vriendelijkste handelaar van Rotselaar. In Tremelo mocht Santess Haar & Nagelstudio de award ontvangen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans