Opnieuw: onbekende probeert jongen (9) mee te lokken

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In Kessel-lo heeft een onbekende man vrijdagavond een jongen van 9 jaar proberen mee te lokken in zijn bestelwagen. De feiten gebeurden nog geen maand nadat zich in Linden al gelijkaardige feiten afspeelden. In beide gevallen vertrok de man nadat de jongens weigerden in te stappen.

De meest recente feiten deden zich vrijdag om 19 uur voor aan voetbalcomplex Bruineveld in Kessel-lo. Een voetballertje van 9 jaar was na de training alleen op weg van de oefenvelden naar zijn vervoer aan het einde van de parking. Onderweg werd hij aangesproken door een onbekende die hem vroeg in te stappen in een bestelwagen. Toen hij weigerde en zijn weg voortzette, vertrok de onbekende.

Het is al de tweede keer in een maand dat een onbekende een jongen probeert mee te lokken in het Leuvense. Eind januari gebeurde al hetzelfde in Linden: toen werd een jongen van 12 aangesproken in de buurt van zijn school. Het ging toen niet om een bestelwagen, maar de lokale politie zal toch onderzoeken of er een link is tussen beide zaken. De Leuvense politie raadt iedereen aan om niet in paniek te slaan, maar wel om extra waakzaam te zijn.

Voetbalclub Oud-Heverlee-Leuven, die trainingen geeft op Bruineveld, neemt het gebeuren wél zeer ernstig. Ze stuurde een mail naar alle ouders, trainers en ploegafgevaardigden om hen op de hoogte te brengen van de feiten en verhoogd toezicht aan te kondigen. De club eist dat ouders hun kinderen afhalen aan het voetbalvoetbal, zodat ze niet alleen naar de parking moeten wandelen. Spelers die toch betrapt worden, worden teruggestuurd naar het complex.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans