Opnieuw fietsster naar ziekenhuis na val op signalisatiebord

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Vorige week meldden we dat een 27-jarige fietsster in de Burchtstraat met haar hoofd tegen een ijzeren buis van een signalisatiebord terecht kwam. Het signalisatiebord stond op het trottoir. De fietsster werd met een hoofdwonde naar het ziekenhuis gebracht.

Twee dagen later was het opnieuw zover: een 40-jarige fietsster uit Wilsele werd met een hoofdwonde naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze met haar hoofd op datzelfde signalisatiebord in de Burchtstraat viel, dat nog steeds op de stoep stond.

“Onbegrijpelijk”, zegt de vrouw uit Wilsele. “Na het ongeval van de 27-jarige vrouw, had men meteen aan de firma van de wegsignalisatie gevraagd om het bord met 3 ijzeren palen weg te nemen. Het stond op het voetpad en vaak rijden fietsers daar op het voetpad, omdat er ’s morgens door file en door plaatsgebrek op het wegdek,  totaal geen plaats meer is voor de fietsers om te passeren. Bovendien was er een laagstaande verblindende zon die dagen. Van maandag tot en met donderdag vorige week was het prachtig weer. Ik heb het ook niet gezien door de verblindende zon en omdat men een paal daar niet verwacht. Als fietser kan je op die plaats bijna niet anders dan op het voetpad rijden, de baan is er immers zeer slecht aangelegd. Graag had ik eens contact opgenomen met de 27-jarige dame, ze mag haar gegevens achterlaten in de mailbox van Leuven Actueel.”

 

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters