Opnieuw dronken chauffeurs uit verkeer gehaald

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het voorbije weekend werden drie chauffeurs door de politie aan de kant gezet omdat ze reden onder invloed van alcohol. In deze drie gevallen maakte de ene bestuurder het veel bonter dan de andere.

Een 62-jarige bestuurder uit Heverlee werd zaterdagnacht omstreeks vier uur door een patrouille met anoniem voertuig opgemerkt toen hij zwalpend over de Geldenaaksevest reed. De man werd aan kant gezet voor een alcoholcontrole, die uiteindelijk positief was. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Een achtentwintigjarige Roemeen die in Wilsele verblijft, werd even voor vier uur door een patrouille op de Aarschotsesteenweg betrapt toen hij zwalpend rond reed met zijn auto. De chauffeur werd aan kant gezet voor een alcoholcontrole en deze was positief. Toen de man gevraagd werd zijn rijbewijs in te leveren, verklaarde hij daaraan geen gevolg te kunnen geven omdat dit eerder dit jaar werd ingehouden door de Roemeense politie en dit tot december van dit jaar.

Zaterdag even voor middernacht werd een bestuurder, die vanaf de Diestsestraat de Borstelstraat inreed en daarbij grotendeels op de rijstrook reed van het verkeer dat de steenweg opdraaide, aan kant gezet voor controle. De chauffeur reed bij het indraaien op de rijstrook waar op dat ogenblik net een patrouillewagen kwam aanrijden. Ter hoogte van de politiewagen zette de tegenligger zijn auto stil. De chauffeur,een 37-jarige man die in Kessel-Lo woont,  bleek dronken te zijn net als zijn passagier. De bestuurder, die een positieve ademtest aflegde, kon geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen. De passagier had helemaal geen identiteitsdocumenten op zak. Er werd een proces-verbaal van illegaal verblijf opgemaakt. Beiden werden opgesloten ter ontnuchtering en mochten zondagochtend de cel verlaten. De auto werd getakeld door de sleepdienst en werd voorlopig in beslag genomen tot de eigenaar een geldig verzekeringsdocument kan voorleggen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer