Opgepast! Hinder verwacht op E40

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Wie vanuit de Leuvense regio regelmatig richting Brussel rijdt, moet zich van 18 tot en met 27 juli verwachten aan de nodige hinder. Een aannemer voert dan namelijk, in opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer, herstellingswerken uit op de E40 tussen Sterrebeek en Bertem. Het verkeer zal tijdens de werken over drie in plaats van de gebruikelijke vier rijstroken moeten.

Wegen en Verkeer laat de werken uitvoeren tijdens het bouwverlof om de hinder voor het verkeer te beperken. Omdat tijdens het bouwverlof de structurele files tijdens de spitsuren beperkt zijn, verwacht het Vlaams Verkeerscentrum dat de wachtrijen op weekdagen niet veel langer zullen zijn dan op werkdagen buiten vakantieperiodes. Maar weggebruikers doen er goed aan om voor hun vertrek de verkeersinformatie te raadplegen, vooral tijdens het weekend van 23 en 24 juli.

Om de werfinrichting voor te bereiden, zal de aannemer op de avonden en nachten van 4 tot en met 8 juli (telkens van 21 tot 5 uur) geregeld een rijstrook per rijrichting moeten afsluiten. Dat kan enige hinder veroorzaken.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans