Opening zwembad Wilsele komt dichterbij

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Eind augustus sloot het oude zwembad van Wilsele-Putkapel de deuren. Een week lang wordt er in de Leuvense deelgemeente niet gezwommen, maar daar komt komend weekend verandering in. Vrijdagavond vindt een feestelijke opening van het nieuwe zwembad plaats, zaterdag gaan de deuren open voor het grote publiek.

Het nieuwe zwembad is een publiek-private samenwerking tussen de stad Leuven en Sportoase. Sportoase zorgt als private partner voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de uitbating van sportinfrastructuur, maar steeds in nauw overleg met de lokale overheid die dankzij doorgedreven inspraak de controle behoudt. In Wilsele-Putkapel slaan Leuven en Sportoase gedurende 27 jaar de handen in mekaar om de inwoners van Groot-Leuven dagelijks te laten genieten van een uitgebreid aanbod aan sport en recreatie.

Sportoase Wilsele-Putkapel verwacht ongeveer 172.000 zwemmers per jaar, zij kunnen per bezoek genieten van het volledige aanbod aan 1 uniek tarief. Het volledige sportcomplex staat – zoals alle Sportoase-centra – 362 dagen per jaar ter beschikking van de bezoekers. Het zwembad is op weekdagen elke dag open van 8 tot 22.30 uur en in het weekend van 8 tot 18 uur.

Net als de andere projecten van de groep is Sportoase Wilsele-Putkapel gebouwd volgens de normen, waarden en kwaliteitseisen die Sportoase hoog in het vaandel draagt. Zo wordt dit nieuwe paradijs een oase van rust, spanning en ontspanning voor jong en oud, of je nu een geoefend of recreatief sporter bent, iedereen is welkom bij Sportoase Wilsele-Putkapel! Laagdrempelig, een transparante prijzenstructuur en een aanbod op maat van de wensen en behoeften van de mensen, maken van Sportoase Wilsele-Putkapel een plaats waar iedereen zal thuiskomen. Zo bestaat het zwemcomplex zowel uit een sportieve als recreatieve zone.

Naast het ‘losse’ zwemmen biedt Sportoase ook een breed aanbod aan diverse aqua- en zwemlessen aan zodat iedereen ongetwijfeld een activiteit vindt die hem of haar aanspreekt. Zo zullen er naast de wekelijkse zwemschoollessen verschillende groepslessen zoals Aquabalance, Aquafit, … op het programma staan.

Voor diegenen die liever op het droge blijven en/of willen nagenieten van een drankje, is een moderne brasserie voorzien met zicht op het zwembad. Hier kan je niet enkel terecht om je dorst te lessen na de inspanning maar ook voor een gezellig praatje of om simpelweg te genieten van een kwalitatieve en lekkere menu.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans