Opening Sluispark groot succes

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het lentezonnetje lokte duizenden Leuvenaars naar de opening van het nieuwe Sluispark in de Vaartkom. “Ik heb veel blije gezichten gezien,” zegt schepen Mohamed Ridouani. “Het Sluispark is een plek die de Vaartkom én de stad nodig had, en ik ben opgetogen dat de Leuvenaar deze plek vandaag massaal kwam ontdekken.”

Water staat centraal in het Sluispark, en dus mochten ook de nodige wateractiviteiten niet ontbreken. “Het waterpistolengevecht was een schot in de roos”, vertelt Ridouani, die zich zelf enthousiast in de strijd wierp. “Ook de nieuwe waterspeeltuin, die er op vraag van de buurt gekomen is, werd al druk gebruikt. En de zittrappen langs de Dijle waren een populaire hangplek.”

De rondleiding langs de Dijle, de Voer en de Hond van Natuurpunt Leuven werd goed gesmaakt, net zoals de workshops vlotten sjorren van vzw Stedelijk Jeugdwerk en hengelen van Vissersclub ’t Fort Wilsele. Ook de combinatie met de Havenfeesten kon op enthousiaste reacties rekenen. “Deze dag is vooral dankzij de samenwerking met de vele partners een succes”, aldus Ridouani.

Groen & water in de stad

Water brengt een stad tot leven, iedereen geniet ervan. Op warme dagen nodigt het uit tot spelen, geeft rust in de soms drukke stad en brengt koelte op zwoele namiddagen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer