Open Vld zet in op vijf werven voor nieuw stadsbestuur Ondernemen, zorgzaamheid, veiligheid, duurzaamheid en minder belastingen.

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Open Vld Leuven wil de veiligheid en het veiligheidsgevoel bij de burger gevoelig versterken. Edwin Bellis, Bob Vangeel en Caroline Stout deden aan het Leuvense politiekantoor hun plannen uit de doeken.

Het plan Veilig Leuven heeft een aantal kernpunten:

Ten eerste het vervangen van de eerste vijftig pensioneringen in de stedelijke administratie door vijftig bijkomende politieagenten. Deze maatregel laat toe dat er in elke deelgemeente 24/7 een buurtpatrouille aanwezig is, ondermeer om de interventietijd sterk te reduceren en bovendoen om het veiligheidsgevoel te verhogen.

Ten tweede een belangrijk luik veilige mobiliteit met onder meer digitale en veilige fietsroutes naar school voor onze kinderen

Ten derde de invoering van elders bestaande slimme technologie ( BIN, ANPR  ) om de stad veiliger te maken

Ten vierde het bewaken van de persoonlijke integriteit van alle Leuvenaars, zodat bijvoorbeeld gevallen van openbare agressie, racisme en huiselijk geweld dalen.

De voorstellen vervat in het veilig leuven plan zijn voorzien van de nodige budgetten in de Open Vld alternatieve begroting die bij herhaling op de gemeenteraad werd voorgesteld.

Het Open Vld Team “Veilig Leuven“ bestaat uit:

Edwin Bellis (39) nummer drie op de Open Vld lijst, is een succesvol advocaat en aangesloten aan de balie van Leuven. Hij leidt een advocatenassociatie onder meer gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Hij is zeer actief in het verenigingsleven als lid van Junior Chamber International (JCI), Lions, Stade Leuven tennis en business club Winge golf.

Bob Vangeel (32), nummer vier op de Open Vld lijst, werkt als business manager voor een Leuvens engineering bedrijf. Daarnaast is hij voorzitter van Jong VLD, die hij op enkele jaren tijd uitbouwde tot de grootste en sterkste politieke jongerenbeweging van Leuven.

Caroline Stout (44) is moeder van drie tieners.  Ze staat als nummer tien op de Open Vld lijst. Na een carrière van bijna twintig jaar in de privésector maakte ze onlangs de overstap naar de politiek als CEO van Open Vld Nationaal. Ze is tevens voorzitster van Open Vld Leuven. Daarnaast is ze actief als lid van verschillende ouderraden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer