Open Vld Leuven vraagt extra steunmaatregelen voor handelaars en verenigingen

16 maart 2020 | 16u31 | Gepost door redactie
Open Vld Leuven vraagt extra steunmaatregelen voor handelaars en verenigingen
De coronacrisis treft vandaag iedereen. Alleen door samen te werken en solidair te zijn, zullen we deze crisis overwinnen en de verdere uitbraak van het virus kunnen afremmen. Ook Open Vld Leuven neemt deze maatregelen ter harte, maar vraagt tegelijk dat de stad extra maatregelen neemt om onze handelaars en verenigingen te steunen in deze moeilijke tijden.
Het bericht Open Vld Leuven vraagt extra steunmaatregelen voor handelaars en verenigingen verscheen eerst op Leuven Actueel.

De maatregelen vanuit de federale en Vlaamse regering zijn alvast een goede start, maar voor veel eenmanszaken en verenigingen zijn ze niet voldoende om rond te komen. Open Vld Leuven stelt daarom enkele bijkomende steunmaatregelen voor die de Leuvense economie ten goede komen.
Zo vraagt ze ten eerste de afschaffing van de terrastaks voor dit jaar. Steden als Hasselt en Aarschot namen al dergelijke maatregelen. Ook de afschaffing van de toeristentaks zoals die in Kortrijk wordt toegepast, kan de Leuvense hotelsector een handje helpen. Ten tweede oppert de oppositiepartij voor een extra premie vanuit de stad voor handelszaken die verplicht moeten sluiten. Opnieuw kijkt ze hiervoor als voorbeeld naar Kortrijk, waar handelaars tot 1.000 euro van de stad krijgen bij een verplichte sluiting. Ten laatste vraagt Open Vld een stopzetting van de inningen van taksen en belastingen gedurende de volledige periode van de federale maatregelen. Dit laat de handel en horeca toe om deze moeilijke periode te overbruggen. De taksen kunnen dan later betaald worden, wanneer alles terug op gang komt.
Daarnaast wil Open Vld Leuven ook aandacht voor verenigingen. Deze kunnen immers geen activiteiten organiseren gedurende de lockdown en lopen daardoor broodnodige inkomsten mis. Een tijdelijke verhoging van de subsidies lijkt hierin een aangewezen oplossing.
Ten slotte benadrukt Open Vld Leuven nogmaals dat de genomen maatregelen broodnodig zijn voor de indamming van het coronavirus. Ze wenst op deze manier ook alle mensen die zich rechtstreeks en onrechtstreeks inzetten om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen uitdrukkelijk te bedanken.

Het bericht Open Vld Leuven vraagt extra steunmaatregelen voor handelaars en verenigingen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over