Op rand van internationale doorbraak en toch boeken neergelegd

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

In 2016 startte Isabelle Moussiaux met een bedrijfje, MiniMarieThea, dat gezonde kinderthee op de markt bracht. Er is veel vraag naar haar theebuiltjes en zelfs Koningin Mathilde drinkt ze, en toch heeft Isabelle het faillissement aangevraagd.

“MiniMarieTea legt op de rand van een internationale doorbraak de boeken neer, maar hoopt op doorstart”, zegt zaakvoerster Isabelle Moussiaux uit Kessel-Lo. “Voor mij is het onhoudbaar geworden, ik heb niet het kapitaal om de grote bestellingen te financieren. Ik hou er ook te weinig aan over. Als je jezelf al jaren slechts 1000 euro per maand kan uitbetalen en je ziet dat je niet vooruit raakt, dan moet je ingrijpen.”

Toch zijn haar theebuiltjes een groot succes, ze liggen in de rekken in Bio-Planet, maar ook Dalhaize en Aveve willen haar theesoorten verkopen. Er is ook interesse vanuit de Verenigde Staten en Japan. “Maar als grote ketens mijn thee willen verkopen, moet ik die binnen de vier dagen kunnen leveren en moet ik telkens een bedrag van meer dan 25.000 euro voorschieten, dat kan een kleine onderneming niet. Het prefinancieren van bestellingen naar het buitenland lukt al helemaal niet.”

Daarom heeft Isabelle de boeken neergelegd, maar ze hoopt op een doorstart van haar vier theesoorten bij een multinational, die wel de middelen heeft om grote bestellingen te prefinancieren. “Ik heb een patent op de vier infusies en hoop dat een groot bedrijf ze in zijn gamma wil opnemen en verdelen. Zo hoeft het einde van mijn bedrijf toch niet het einde van de infusies te zijn. Ik heb mijn merknaam te koop gezet en hoop op een doorstart.”

Foto: Leen Wouters

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters