Op de vlucht voor politiecontroles

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Zaterdag werden tijdens wegcontroles 481 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Daarvan hadden er 12 te veel gedronken. Van één van hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Deze bestuurder probeerde er bij het zien van de controlepost tegen hoge snelheid vandoor te gaan. De man kon na een korte achtervolging tegen hoge snelheid worden klem gereden.

De controles gingen van start om 19 uur en duurden tot 2 uur ’s nachts. Er werden controleposten opgesteld op de ring ter hoogte van de gevangenis, op de Tiensesteenweg, de Meerdaalboslaan en het Engels Plein. Van de 481 gecontroleerde bestuurders hadden er 6 tussen 0,5 en 0,8 promille alcohol in het lichaam. Zij kregen een onmiddellijke inning mee. Voor 6 anderen die allen meer dan 0,8 promille alcohol in het lichaam hadden, werd proces-verbaal opgesteld en zal het parket beslissen welk gevolg daaraan gegeven wordt. Eén van hen, een 62-jarige man uit Herent, zal het zeker voor de rechter mogen uitleggen. Hij merkte een controlepost op die op de Tiensesteenweg stond en maakte rechtsomkeer en reed de Meerdaalboslaan op. Een patrouille op anoniem voertuig ging het voertuig achterna en deed de bestuurder teken hen te volgen naar een tweede controlepost even verder. De bestuurder leek dat te doen maar reed dan plotseling tegen hoge snelheid de oprit van de snelweg op. Op het ogenblik was het wegdek glad en de zichtbaarheid beperkt door sneeuwwater. Toch werden snelheden gehaald tot bijna 200 km/uur. De vluchtende bestuurder verliet de snelweg ter hoogte van de Brusselsesteenweg en daar kon hij worden klem gereden. Daarbij reed hij ook het politievoertuig nog aan. De man legde een positieve ademtest af. De vrouwelijke passagier was onder de indruk van het gebeuren, de chauffeur daarentegen was alleen bezorgd over de schade aan zijn voertuig.

Tijdens de controles werden ook nog 2 wagens tegengehouden waarvan de technische keuring vervallen was. En 2 bestuurders die rondreden met een voorlopig rijbewijs dat niet toelaat om tijdens het weekend te rijden, werden eveneens geverbaliseerd. Tenslotte werden ook nog 2 processen-verbaal opgesteld voor drugsbezit.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans