Broers Nick (30) en Yori (25) gaan dankzij corona voor de realisatie van hun culinaire droom

Kippenhoekje
Toen ze door corona wekenlang technisch werkloos thuis zaten, beslisten Yori (25) en Nick (30) Schueremans uit Werchter hun droom van een eigen zaak waar te maken. Nu de broers sinds deze week in Baal het Kippenhoekje uitbaten, krijgt de deelgemeente er meteen twee koks met bijzondere culinaire ervaring bij.

Jarenlang vond je de twee broers in de keuken van tal van bekende restaurants. Terwijl de geschoolde koks samen onder meer in de Pastorale in Reet werkten, kan Nick Schueremans bovendien namen als Couvert Couvert, de Tuinkamer en Tafelrond op zijn palmares schrijven. Maar ook sterrenrestaurants bleken niet immuun voor corona en plots zaten de broers - Yori had intussen de koksmuts geruild voor het bordje van verantwoordelijke voor een aantal Telenet-winkels - thuis.

Plots hadden ze weer tijd om hun oude droom van een eigen zaak weer boven te halen. “Een eigen restaurant zagen we door Covid-19 niet zitten”, vertelt Nick. “Maar toen we hoorden dat ze in Baal een overnemer voor ’t Kippenhoekje zochten, hebben we eigenlijk niet lang getwijfeld. Want eten, dat moeten de mensen toch altijd. Als het niet op restaurant is, dan toch zeker thuis.” Maar los daarvan zagen ze ook veel mogelijkheden in de bekende winkel die over de generaties heen al meer dan 60 jaar in Baal bestond. Hun jarenlange ervaring in de betere keuken hopen ze in de toekomst immers te kunnen gebruiken bij de catering van feestjes en andere evenementen.

Al willen ze niet meteen te hard van stapel lopen, zoals hun logo ‘Kip it simple’ aangeeft. “Door corona zijn feestjes sowieso maar beperkt mogelijk”, zegt Yori. “We willen nu eerst onze eigen touch aan de bestaande zaak geven.” Zo willen ze het assortiment uitbreiden en meer met streekproducten werken. “Wildiers uit Wespelaar heeft voor ons een eigen appelmoes gemaakt, op basis van ons recept”, vertelt Nick trots. “Maar eigenlijk hopen we dat mensen meteen aan ons denken als ze geen zin hebben om te koken. Voor iets gewoons maar ook iets specialers. We weten hoe we het moeten maken.”

www.kippenhoekje.be

Tekst en foto: Conny Justé

Lees meer over