Tiense Suiker lanceert solidariteitsactie “Christmas4All”

8 december 2020 | 19u32 | Gepost door redactie
Guy Paternoster
Tiense Suiker en de Belgische Federatie van Voedselbanken lanceren hun jaarlijkse solidariteitscampagne “Christmas4All”. Met deze actie willen ze zoveel mogelijk mensen oproepen om een digitaal kerstkaartje te sturen naar een aantal permanente vrijwilligers bij de voedselbanken die het hele team van vaste vrijwilliger vertegenwoordigen en die zich allemaal het hele jaar door, ook tijdens de feestdagen, inzetten.

Nood aan voedselhulp neemt door de coronacrisis meer toe. Er zijn duidelijk meer mensen die het nu financieel moeilijk hebben. Sinds het begin van de crisis zagen de voedselbanken de vraag naar noodzakelijke levensmiddelen gemiddeld met niet minder dan 10% toenemen. Vorig jaar waren zo’n 169.000 hulpbehoeftigen in ons land aangewezen bij de Voedselbanken. Dat is de helft meer dan 10 jaar geleden.

Meer vraag om hulp betekent ook een grote nood aan vaste vrijwilligers. Vandaag kunnen de negen voedselbanken in ons land rekenen op 327 paar helpende handen en duizenden bij hun aangesloten caritatieve verenigingen. Als blijk van dank en respect voor hun werk, lanceren De Tiense Suiker en de Belgische Federatie van Voedselbanken de solidariteitsactie “Christmas4All”. Deze gezamenlijke kaartenactie wil al deze vrijwilligers in de kijker zetten en hen een hart onder de riem steken.

Jaarlijkse campagne

Het is inmiddels de derde keer dat deze succesvolle actie plaatsvindt. Vorig jaar werden meer dan 3.000 hartverwarmende e-wensen verstuurd naar minderbedeelden. Dit jaar hopen de initiatiefnemers dat aantal te kunnen overtreffen.

“Mensen die zich vrijwillig inzetten om kansarme personen tijdens de feestdagen te voorzien van voeding, verdienen het om eens nadrukkelijk bedankt te worden voor hun hulp. We hopen met onze campagne zo veel als mogelijk mensen aan te sporen om een persoonlijke kerstwens naar deze helden te schrijven. Dit zal in deze periode eens zoveel deugd doen.”, legt Guy Paternoster, gedelegeerd bestuurder van de Tiense Suikerraffinaderij, uit.

Steuntje in de rug

Guy Paternoster: “Met de eindejaarsfeesten voor de deur, doneert De Tiense Suikerraffinaderij ook dit jaar opnieuw 50.000 kg suiker aan de voedselbanken. Solidariteit is een waarde die bij Tiense Suikerraffinaderij diep verankerd zit. We werken al meer dan drie jaar samen met de Belgische Federatie van Voedselbanken en hechten veel belang aan dit partnership. Ook als Belgische onderneming kunnen we een warme rol spelen in deze bizarre tijden. Iedereen heeft het recht op fijne en zoete eindejaarsfeesten.”

“Met de gulle donatie van Tiense Suiker kunnen wij vele mensen steunen. Dankzij onze trouwe partners staan we sterk”, aldus Jozef Mottar, afgevaardigd bestuurder, Belgische Federatie van Voedselbanken.

Als sterk verankerd bedrijf, neemt de Tiense Suiker haar maatschappelijke rol ter harte. Naast deze donatie aan de Voedselbanken en de daarbij horende kaartencampagne, zet het bedrijf zich ook in voor haar bietenplanters of de lokale gemeenschap

“Sinds ons ontstaan willen we onze maatschappelijke rol opnemen. We willen betekenisvolle relaties opbouwen met onze omgeving, door zoals vorige zomer gezuiverd restwater ter beschikking te stellen aan de landbouwers of door verschillenden duizenden liters alcoholgel te produceren voor ziekenhuizen of woonzorgcentra in de nabijheid van onze productiesites. Of nog zoals volgende week suikerbrood uit te delen aan zorginstellingen in de buurt”, zegt Guy Paternoster

Hartverwarmende wensen versturen, kan gratis via de website www.sweetchristmas4all.be.

Lees meer over