T-bon krijgt vervolg

6 november 2020 | 08u25 | Gepost door redactie
Eddy Poffé
Het stadsbestuur van Tienen breit een vervolg aan de T-bon. Vanaf 1 december kan iedereen deze geschenkbon aankopen ter ondersteuning van de lokale handel en horeca. Handelaars die willen deelnemen, kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Om de lokale economie een impuls te geven, lanceerde de stad Tienen deze zomer de T-bon. Handelaars en horecazaken konden intekenen op dit systeem, waarbij inwoners waardebonnen van € 5 of € 20 konden aankopen, en de stad de waarde ervan verhoogde met 20 %.

“Nu horecazaken en veel winkels voor de tweede keer de deuren moeten sluiten, is het meer dan ooit nodig om de lokale economie te ondersteunen”, zegt schepen van Economie Eddy Poffé. “Daarom krijgt de T-bon krijgt een vervolg. Wie tijdens de eindejaarsperiode op zoek is naar een leuk geschenk en de lokale handelaars een hart onder de riem wil steken, kan vanaf 1 december een T-bon ter waarde van € 10, € 20 of € 50 aanschaffen. Deze geschenkbon kan bij alle deelnemende handelaars geheel of gedeeltelijk opgenomen worden. Men hoeft dus geen keuze te maken voor één bepaalde handels- of horecazaak zoals voorheen. De T-bons zullen verkrijgbaar zijn in de Streekshop op de Grote Markt 6 in Tienen, of besteld kunnen worden via de webshop en blijven één jaar geldig.”

Handelaars en uitbaters van horecazaken die interesse hebben om deel te nemen, kunnen zich inschrijven op www.tienen.be/t-bon. Omdat er met een nieuwe leverancier en een ander softwaresysteem gewerkt zal worden, is deze registratie opnieuw nodig. Donderdag 12, donderdag 19 en maandag 30 november, telkens om 19 u. wordt er een online informatiemoment georganiseerd waar het systeem toegelicht zal worden. Inschrijven hiervoor kan via tel 016 80 57 73, evy.derijk@tienen.be.

Meer info krijgt men bij de dienst lokale economie van de stad Tienen, tel 016 80 57 70, lokaleeconomie@tienen.be.

Lees meer over