Straks valt bij iedere Tienenaar T-Bon in de bus

T-Bon Tienen

Voor 17 december krijgt elke Tienenaar een T-bon ter waarde van 5 euro in de bus. Het stadsbestuur wil op die manier alle Tienenaars een attentie schenken en tegelijkertijd de lokale handel en horeca steunen.

Normaal wordt het nieuwe jaar in Tienen ingezet met de nieuwjaarsreceptie ‘Tienen klinkt’. Omwille van corona werd dit evenement dit jaar geannuleerd. Het stadsbestuur wil alle Tienenaars toch een attentie bezorgen onder de vorm van een T-bon ter waarde van 5 euro per persoon. Op die manier krijgt ook de lokale handel en horeca een extra duwtje in de rug.

“De T-bonnen vallen voor 17 december in de brievenbus. Ze blijven geldig tot 31 januari ’22 bij alle deelnemende handelszaken”, licht schepen van financiën Bram Delvaux toe. “De lokale economie heeft erg te lijden gehad onder de coronacrisis. Ook met de huidige coronamaatregelen gelden er nog steeds beperkingen. Bovenop de Vlaamse steun en de reeds eerder genomen maatregelen van de stad Tienen, investeren we met deze actie 185.000 euro rechtstreeks in onze lokale handel en horeca. Een mooie geste om het jaar alvast goed in te zetten.”

Wie de T-bon wil inruilen, vindt op www.tienen.be/t-bon een overzicht van alle deelnemende handels- en horecazaken.

Lees meer over