Paul Michiels en Kamal Kharmach sturen muziekwinkel in Tienen richting doorstart

Muziekwinkel1
In Tienen en de hele Hagelandse regio leeft het muziekleven als nooit tevoren. Fanfares en harmonieën hervatten hun activiteiten. De muziekacademie barst uit haar voegen. Je zou dan denken, werk te over voor die ene muziekwinkel die de stad rijk is, maar de jongste tijd wou het niet echt vlotten. Dan zijn er maar twee mogelijkheden: je geeft er de brui aan of je schakelt Kamal Kharmach in om samen orde op zaken te zetten. Zaterdag 28 augustus vond de heropening plaats, met veel muziek.

Geen muziekliefhebber mijlen in de omtrek die Hans Wuestenberg niet kent. Hij doorliep de plaatselijke muziekacademie en trok vervolgens naar de conservatoria van Brussel en Antwerpen, vestigde zich een kleine 30 jaar geleden als handelaar in muziekinstrumenten in de Gilainstraat in Tienen en ging daarbij als dirigent bij verschillende muziekverenigingen aan de slag. Kortom de ideale persoon om je te adviseren bij de aankoop van een instrument en andere benodigdheden.

Toch moest hij vaststellen dat de winkel niet echt meer vlotte zoals hij zelf wou, wat meteen de reden was om zich kandidaat de stellen voor het Realityprogramma “Andermans zaken” waarin stand-up comedian én econoom Kamal Kharmach naar ondernemers trekt die voor een dringend probleem staan en samen met hen op zoek gaat naar een oplossing.

Lees verder onder de foto

muziekwinkel2

Het resultaat van die samenwerking kon zaterdag na de opening worden bewonderd, maar de kapen die moesten overwonnen worden, krijgen we over enkele maanden op één te zien. “De opnames lagen verspreid over 4 tot 5 maanden en waren bij momenteel heel intens en heftig. Kamal is soms echt een slavendrijver”, verklapt Hans. “Wij hebben vaak bijna maar nooit gevochten”, voegt Kamal er lachend aan toe. Het resultaat mag in ieder geval gezien worden: minder winkeloppervlakte, maar veel overzichtelijker en ook aantrekkelijker voor de klanten.

Lees verder onder de foto

muziekwinkel3

Zanger en muzikant Paul Michiels was maar al te graag aanwezig bij de opening van de nieuwe bewegingsruimte. “Wij zijn intussen goeie vrienden geworden”, vertelt Paul. “Ik woon in Lubbeek, maar het is voor mij veel gemakkelijker om voor mijn instrumenten  naar Tienen te komen, nu al 15 jaar. Hans bezorgde mij een endorsement bij Yahama voor mijn gitaren en klavier.” De zanger zegt ook gecharmeerd te zijn door de Tiense binnenstad, waar hij af en toe wel eens boodschappen doet.

Met een welgemeend applaus van een talrijk publiek mocht burgemeester Katrien Partyka de winkel officieel openen. De aanwezigen werden vier uur lang getrakteerd op muzikaal straatfeest.

muziekwinkel5

Lees meer over