Overal half uur gratis parkeren in Tienen

Parkeergebouw Alexianenweg Tienen

Binnenkort kunnen bezoekers aan de stad op openbare betalende parkeerplaatsen in Tienen een half uur gratis parkeren. Die beslissing maakt deel uit van het nieuwe mobiliteitsplan. (Foto: parkeergebouw in aanbouw Alexianenweg)

In de huidige regeling kan je overal waar er een parkeermeter staat een kwartier gratis parkeren. In de toekomst wordt dit een half uur. “Bijkomend geldt dit ook voor iedereen die er langer blijft staan”, benadrukt schepen van Financiën Bram Delvaux (Open VLD). “Wie betalend parkeert, zal voortaan voor het 1ste uur parkeren slechts de helft van de prijs betalen. Met die maatregel maken wij van de hele stad een shop- en go-plaats.”

Schepen Delvaux: “In de nieuwe ondergrondse parking die in aanbouw is aan de Alexianenweg (het gaat om 120 parkeerplaatsen, nvdr) kan je de ganse dag voor € 1 per uur parkeren, waarvan het eerste dus voor slechts € 0,50).”

De regeling geldt niet voor betalende privéparkings zoals die in de Oude Vestenstraat en de klinieksite. “Ik voel mij niet geroepen om afspraken te maken met eigenaars van privéparkings om hun tarieven te bepalen”, aldus de schepen in antwoord op een opmerking van oppositiepartijen dat die parkings bij momenten onderbenut worden terwijl het soms moeilijk is om in de binnenstad een parkeerplaats te vinden. De schepen suggereert de mogelijkheid om een betere aanduiding van parkings bij het binnenrijden van de stad te bekijken. Dat voorstel is meer dan tien jaar geleden ook al eens ter sprake gekomen, maar echt werk is er nooit van gemaakt.

Lees meer over